Telefonen til 21 år gamle Tonje Helene Blomseth fra Trondheim har knapt stått stille i dag.

Lik trd.by på Facebook

Grunnen? Et lite bilde tatt på en fjelltur på tirsdag.

Ringes ned

- Vi gikk opp på østfinnmarks høyeste topp, Rástegáisá, og fant ut at vi skulle ta et morsomt bilde. Disse nakenbildene fra fjellet er jo så populære for tiden. Men at det skulle ta sånn av hadde jeg aldri trodd! sier Blomseth.

For nakenbildet av henne på toppen har blitt delt over tusen ganger på Facebook og har høstet mange kommentarer på hennes Instagram-konto, @tonjeblom. Nå har alle landets aviser ringt henne hele dagen. Saken ble først omtalt av iFinnmark.

- Det er jo morsomt å få så mye oppmerksomhet. Men jeg trodde nok ikke det kom til å skje. Venninnen min, Stine, er fotografen her og hun er passelig stolt nå, sier Bromseth lattermildt.

Bokaktuell

Blomseth gikk Norge på langs som 17-åring og ble bitt av ekspedisjons-basillen. Nå har 21-åringen flyttet til Karasjok i Finnmark, og lever av drømmen.

- Jeg har egen bedrift, og holder på med ekspedisjoner. Da jeg kom til Karasjok i 2014 var jeg solgt, dette er verdens fineste plass. Så nå bor jeg her, 160 mil hjemmefra, sier den blide 21-åringen.

Om bildet er en del av et stunt i forbindelse med lanseringen av boka hennes i september, vites ikke. Men til høsten kan du både lese og se utdrag fra hennes liv og ekspedisjoner på TV.

Sjekk også andre nyhetssaker på trd.by

- Jeg gir ut boka «Drømmen om nord» i september og NRK skal sende ekspedisjonen fra Nordkalotten som jeg gjennomførte i vinterhalvåret 2013. Jeg håper det slår like godt an som dette bildet har gjort, sier Blomseth.

Har du tatt noen kule bilder? Husk å tagge oss med #trdby!