Cecilie Andersen og Astrid Gundersen hadde sett seg lei av å dra rundt på alle dagligvarebutikkene for å finne alt de trengte av økologiske grønnsaker. Så da startet de like gjerne sitt eget utsalg fra garasjen på Ila brannstasjon i fjor.

Lik trd.by på Facebook

Hver måned

Det ble en hit, og nå er det klart at damene bak den økologiske suksessen igjen åpner dørene på den ombygde garasjen ved Ila brannstasjon.

- Nå er vi ferdig med vinterdvalen og er tilbake med økoutsalg. Vi er nå i full gang med snekring og vårrengjøring for å ha utsalg denne helga som start på vårsesongen, forteller Cecilie Andersen.

Les også:  - Økologisk mat er ikke lengre kun for hippier

Målet er å ha utsalget åpent en gang i måneden framover, og selv om utsalget i fjor toppet seg på høsten når lokale bønder har ferske råvarer, lover Andersen et rikelig utvalg når dørene åpnes denne lørdagen og søndagen.

Lokal chilidyrker

- Mens vi venter på godsakene tilbyr vi andre økologiske varer. Denne helga blir det blant annet økologiske egg, tørrvarer, lagringskål og fersk mel fra Trøndelag. Vi får også besøk av en lokal chilidyrker som selger sine egendyrkede chiliplanter.

Da trd.by lagde en sak om utsalget i fjor hadde Andersen en klar oppfordring til alle som fortsatt gjelder.

- Vi kjøper alt i løsvekt og vil ikke at ting skal dekkes i plastikk. Skal du ha bønner på et glass, ta med glasset i stedet for at du bruker unødige papir- eller plastposer, sier Andersen.