Sjette sesong har endelig startet, til GOT-tilhengernes store glede. Mens mange andre tv-serier ofte mister seere for hver sesong, har Game of Thrones helt motsatt effekt, skriver forskning.no.

Ifølge Rikke Schubart, som er medieforsker ved Syddansk Universitet har serien en del knep som gjør at du bare må se mer.

1. De bryter spillereglene

De er ikke sparsom på overraskelser og dødsfall, og allerede i starten tok forfatteren tok livet av hovedpersonene.

– Det skjer mange ting i serien, hvor du virkelig hadde trodde at noe annet ville skje. Serien bryter tabuer, men også seernes forventninger. At HBO tør å bryte med det seerne tror er spillereglene, gjør serien kul, sier Schubart.

2. Sex og vold fenger

Serien er ikke akkurat kjent for å spare på sex og nakne kropper, i tillegg til en hel del med vold. Ifølge forskeren har akkurat dette økt mer og mer for hver sesong, og det er nok ikke tilfeldig:

– Tv-serien har blitt mer grusom etter hvert fordi HBO spekulerer i sex og vold, sier Schubart til forskning.no.

3. Karakterene er komplekse

For å holde koken har de skapt kompliserte handlinger og karakterer, noe som selger ifølge Schubart.

Dette gjør at karakterene kan utvikle seg, og det gjør seerne mer hekta.

4. Det fantastiske kan sammenlignes med virkeligheten

Selv om all volden og verdenen i serien i seg selv virker fjern fra vår tid, kan likevel Westeros sammenlignes med samfunnet forfatteren selv kommer fra.

– Det er en slags «American dream» på Game of Thrones-vis, sier.

Derfor tror hun at serien har blitt såpass populær, da vi heier på karakterene og at serien kan brukes i det virkelige liv.