Det går kanskje ikke like fort i Trondheim som i Oslo, men flere store aktører innenfor mote og interiør har etablert seg i Trondheim i løpet av våren. Vi har laget en liten oversikt:

Hay

Den danske møbelprodusenten åpnet sin andre butikk i Norge 11. mai i Trondheim. Den minimalistiske og moderne stilen faller i smak hos mange nordmenn, og det kjøpes HAY-produkter til prosjekt og bolig for rundt 150 millioner kroner i året i Norge. Butikken er en nøkkelferdig butikk, som blant annet betyr at den vil bli omstylet fire ganger i året, og at det er et eget arkitektteam i Danmark som tegner den om. Flere av interiørbutikkene i Trondheim selger produkter fra Hay, men nå kan du altså ta turen innom Olav Tryggvasons gate for en ren Hay-opplevelse.

Samsøe Samsøe

Det sto kø utenfor butikken før åpningsfesten til Samsøe Samsøe i starten av mai. Foto: Torstein L. Eik

Nok et skandinavisk designmerke som har etablert seg godt i Europa. Merket har fra før fem butikker i Oslo, og har nå endelig etablert seg i Trondheim og - til stor glede for mange trøndere. Samsøe Samsøe har et gjenkjennelig skandinavisk design, samtidig som det er skreddersydd til markedets trender og tendenser i dagens moteverden. Butikken finner du i Th. Angells gate, midt i sentrum.

Superdry

Superdry Sirkus Shopping Foto: Privat

Med hele 515 Superdry-utsalg i 46 land, var det nå på tide at kjeden etablerte seg i Trondheim. Superdry åpnet på Sirkus Shopping i mars, og er et spennende og moderne merke som fokuserer på høy kvalitet, amerikansk og japansk retrografikk og britisk stil. Merket karakteriseres ved bruken av kvalitetsstoffer, autentiske fremstillingsmetoder, unike detaljer, verdensledende, håndtegnet grafikk og formsydde plagg i variert stil.

Kristin (32) blander både paljetter og nagler: - Jeg kan gjerne være gother og prinsesse samtidig

Veggistrenden har kommet for å bli: her kan du spise grønt i Trondheim