Husker du burgertesten vi gjorde i vår? Vi har tatt runden på nytt for å teste ut de kjøttfrie alternativene. Utvalget var overraskende stort og vinneren er kanskje ikke den du tror det er. I etterkant av vår store test, åpnet også denne kjeden.

Burgerne er bedømt etter smak, konsistens og tilbehør.

Kompis Byåsen

Vi spiste: Veggis med salat, vegan patty, sterk ananas og syltet rødkål

Pris: 110 kr

Fritert fryd

Den veganske burgeren hos Kompis er laget på blant annet sorte bønner, ris, rød paprika og potet, og er panert i corn flakes. Burgeren er fritert og har en herlig krisp utside som harmonerer veldig bra med den myke innsiden. Burgeren er god på smak, men hadde tålt en runde til med krydderbøssa. Godt tilbehør og smakfullt grillet brød.

Terningkast: 4

Sot bar & burger

Vi spiste: Knaill med avokadoslaw, søtpotethummus med chipotle og knuste tortillachips

Pris: 109 kr

Rødbetrød og snill

Hos Sot kan du få alle burgerne på menyen i vegetarvariant, og rødbetburgeren er slett ikke noen dårlig erstatning til kjøtt. Den freshe rødfargen gir også litt ekstra burgerfeeling, men det hadde ikke gjort noe med litt ekstra tyggemotstand. Smaken er mild og snill og passer også til dem som måtte være skeptisk til rødbeter. Det spicy tilbehøret til Knaill-burgeren trekker opp smaksopplevelsen.

Terningkast: 4

Bror

Vi spiste: Trønder med estragonmajones og pickles (serveres med baconjam om du vil)

Pris: 119 kr

Spicy trønder

I likhet med Sot (som har samme eiere) får du her også alle burgerne på menyen i vegetarvariant, men her er vegetarburgerne av blant annet bakte kidneybønner og sauterte gulrøtter hakket mer spicy. Denne burgeren passer nok best for dem som liker den hotte varianten. Burgeren er også litt i tørreste laget. Godt brød og veldig god estragonmajones.

Terningkast: 4

Superhero burger

Vi spiste: Spicy Falafel Burger

Pris: 135 kr

Stort potensiale

Det knyttet seg stor forventning til Superheros vegetarburger, siden de vant kåringen av byens beste burger tidligere i vår. Her ble dessverre ikke forventningene innfridd. Javisst er falaflene superkrispe utenpå og myke inni, og det er tydelig at de er hjemmelagde, men de smaker veldig lite. Kjempesynd, for disse har virkelig potensiale. «Vanlig tilbehør» som majones, tomat og løk redder heller ikke helhetsinntrykket. Men brødet er skikkelig bra.

Terningkast: 3

Døgnvill

Vi spiste: Veggie av røkt aubergine, paprika, bønner, portobellosopp og hvitløk

Pris: 149 kr

Spennende smaker

Hos Døgnvill kan du velge mellom tre ulike vegetarburgere, Veggie med røkt aubergine, Vegan Viking som er samme burger i vegansk variant (koster 20 kroner mer) og Markens grøde laget på bakte rødbeter, brun ris, løk, havre, hvitløk og sennepsfrø. Vi går for en Veggie. Burgeren serveres med paprikacoulis, spinat og et raust lag revet parmesan. Her var det veldig mange gode smaker samlet på én tallerken. Selve burgeren minner ikke mye om en vanlig burger, men hvis ikke det er målet er dette et godt, spennende og smakfullt valg.

Terningkast: 4

Mc Donalds

Vi spiste: Veggie McSpice

Pris: 54 kr

Mækkær’n innfrir

Man kan si hva man vil om mækkær’n, men det er faktisk veldig kult at de har lansert en egen vegetarburger. Burgeren består av blant annet cannelinibønner, kidneybønner og grønnsaker og serveres med en grillet tomatsaus, salat og ost (tar du bort den blir burgeren vegansk). Digger du Mc Donalds, kommer du definitivt til å digge VeggieMcSpice også, og er du mer skeptisk til konseptet er det stor sjanse for at du liker burgeren likevel. Den friterte burgeren har en herlig knasende utside og er proppet med gode smaker som harmonerer godt sammen. Tomatsausen er akkurat passe spicy. Dette var en positiv overraskelse.

Terningkast: 5

Mat fra Hagen

Vi spiste: Vegansk burger fra markedet, det nye buffetkonseptet deres

Pris: 165 kr (For denne prisen kan man spise så mye man vil fra markedet)

Testvinneren

Hagens burger er nå bare å finne på markedet, som er det nye buffetkonseptet deres, hvor man kan spise så mye man vil for 165 kr. Og har du lyst, kan du jo lempe på med miniburgere, for denne var skikkelig god. Burgeren lages blant annet av byggryn, uridbønner, rødbeter og gulrot og er den burgeren i testen med mest lik konsistens som burger av kjøtt. Det er heller ikke noe å si på tilbehøret: curryveganaise, dijon vinaigrette, miso, østerssopp og tomater eller speltbrødet fra Godt brød. Alt funker sammen, dette var bra, testens vinner.

Terningkast: 5