Sommeren var ikke all verden i år, og mange lengter nok allerede etter mer sol og varme. Men om den varmeste årstiden sviktet, kommer kong vinter på et koselig besøk om ikke lenge.

Lik trd.by på Facebook

Her er 10 ting du kan glede deg til i Trondheim:

Vinteridrett

Trondhjemmeren Magnus Moan skal sanke gull i kombinert i vinter Foto: Glen Musk

Vi er vilt gode i all slags idrett på vinterstid. Ikke bare Norge, men trøndere. Vi dominerer i langrenn, er gode i håndball, hopp, kombinert og skiskyting. Så nå er det bare å vente i spenning til Jokke og Valentinernes «Her kommer vinteren» spilles på TV.

Koselige vintergater

Julegata i Nordre gate gir magisk stemning i byen Foto: Ivar Mølsknes

Det er mørkt på morgenen og mørkt før man kommer seg hjem fra jobb. Men mørket kan også være veldig koselig. I gatene henges det opp lys i trærne som pynter opp hele byen, og det blir rett og slett magisk stemning i Nordre gate og flere andre steder.

Skøytebane

Skøytebanene i sentrum er en morsom aktrivitet for både barn og voksne Foto: Ivar Mølsknes

Det lages flere skøytebaner rundt omkring i byen. På dagtid er det gøy for ungene å leke der, men på kveldstid er det koselig for både ungdom og voksne. Hvem har ikke sett romantiske filmscener hvor kjærligheten blomstrer på skøytebanen?

Vassfjellet

Løypenettet i Vassfjellet er bare en kort busstur fra Trondheim sentrum Foto: Nils H. Toldnes

Forhåndssalget av sesongkort starter 31. oktober, og bakken åpner så fort snøen kommer. Det er bare en kort busstur fra sentrum for å oppleve fine løyper for både snowboard og ski. Her er det fem heiser, elleve bakker og 15 kilometer løypenett å boltre seg i.

Peiskos under pleddet

Om vinteren kan du nyte lange late dager foran peisen. Foto: shutterstock

For deg som er glad i late dager er vinteren perfekt. Man kan sitte hele dagen under et pledd foran peisen og kose seg med en kopp varm kakao. Helt uten dårlig samvittighet. Det er jo tross alt 10 blå ute, så ingen forventer at du beveger deg utenfor husets fire vegger.

Julemarked

Julemarkedet på Torvet. Foto: Jens Petter Søraa

I desember finner man et kjempekoselig julemarked på Torvet i Trondheim. Med juletre, boder, båltrubadurer, 100 utstillere og 130 kulturaktiviteter er det en fin opplevelse i frisk desemberluft. Det pleier blant annet å være hest- og sledekjøring. Hva er vel hyggeligere enn det?

Cupfinale

Rosenborg er i cupfinalen! Forhåpentligvis blir det flere jubelscener i finalen. Foto: Vegard Eggen

Hvis du ikke er så interessert i vintersport, kan du glede deg over at det blir fotballkamper langt utover vinteren. Rosenborg møter nemlig Sarpsborg 08 i cupfinalen i slutten av november. Etter en fantastisk sesong ligger «troillan» godt an til å vinne både serien og cupen. Det er bare å glede seg!

Skomakergata på Bakklandet

Foto: Shutterstock

Bakklandet er fint hele året, men om vinteren minner den veldig om de koselige omgivelsene fra julekalenderen «Jul i Skomakergata». Gå innom en av de hyggelige kafeene eller bare ta deg en hyggelig spasertur etter snøen har lagt seg.

Julebrus

I Trondheim har vi verdens beste julebrus Foto: Glen Musk

I Trondheim har vi verdens beste julebrus! Egentlig den eneste ekte julebrusen. Selv om den ikke lenger tappes på Dahls-bryggeriet i byen, satser vi på den fortsatt har den samme gode smaken. Noen mener det ikke er lov til å nyte en flaske før 1. desember, andre har allerede drukket sin første slurk.

Skitur i Bymarka

Foto: Glen Musk

Bymarka i Trondheim har et enormt løypenett. Ikke legg turen til de bratte bakkene på Granåsen skistadion, men dra heller til Skistua eller et av de andre stedene som tilbyr mer turrelaterte løyper. Vakker natur og trikkeskinner venter på deg, en kort busstur fra sentrum.