Trd.by har tatt turen til Kondomeriet og Erottikk 1 i Trondheim for å sjekke hva trønderne helst kjøper nå som sommeren har kommet. Spesielt hva de pakker med seg i kofferten på ferie.

Følg trd.by på Facebook

Fresh og sommerlig

Hos Kondomeriet er det noen stikkord for hva folk vil ha om sommeren: fargerikt, smått og ikke veldig naturtro.

- Det går mye av freshe og sommerlige produkter nå, det er appellerende, sier Thyra hos Kondomeriet.

Er det mulig å få en kjønnssykdom uten å ha sex?

Hun trekker fram en liten, rosa ovalformet sak som er en klitorisvibrator. Denne kan du fint ha i håndbagasjen, da de mener vakta i sikkerhetskontrollen mest sannsynlig ikke klarer å skjønne hva det er, sier Thyra.

- Folk sier ofte at de vil ha noe som er diskré og nøytralt. Vi selger også mer og mer til menn, alt fra 16-80 åringer kommer innom, sier hun og tar fram et egg som kalles «Tenga egg». Dette er en av bestselgerne for menn i disse tider.

Denne «leppestiften» var det sexleketøyet som solgte mest sist trd.by var innom, og er fortsatt svært populær.

Smått til reise

Videre forteller hun at folk helst vil ha noe lite og nett når de skal ut å reise, og det er populært å kjøpe reisesett eller små vibratorer. En av de mer populære kalles «Fun Little Paul», og er en rosa, liten vibrator som er mest populær her i Trondheim.

- Folk som kjøper for første gang går ofte for denne. Den er også fin å ta med seg på tur, sier hun.

I tillegg går det mer av truser, massasjeoljer, glidemiddel med smak og penisringer rundt sommertider, forteller den ansatte.

- Folk er litt mer gæren på denne tiden, og er mer våryr. Vi merker at folk begynner å bli litt mer vågal, forteller Thyra.

SEXLEKETØY: - Trondheim er landets mest kinky kommune

- Mange vil leke seg ute

Jannicke Krogstad hos Erotikk 1 forteller at det de selger absolutt mest av til kvinner nå er det nye vakuumbaserte produktet «Womanizer».

- Denne kommer i oppbevaringspose, og er fin å ha med seg i kofferten. Da vises det ikke hva det er, sier hun.

Jannicke Krogstad forteller at «Womanizer» og «Fleshlight» er de produktene som selges best hos Erotikk 1 akkurat nå. Foto: Emma Dahle Moe

Til herrer trekker hun fram et produkt som kalles «Fleshlight», som nå også har kommet i reisestørrelse for å ta med seg i kofferten. I tillegg har de økt salg av BDSM-produkter nå rundt sommertider.

- Mange vil leke seg ute, og kjøper blant annet vibrerende egg der partneren styrer fjernkontrollen. Parleketøy der du kan bruke telefonen som fjernkontroll er populært, og fungerer fint i langdistanseforhold, forteller Krogstad.

Hun nevner også at klær, massasjeoljer, vanntette produkter og feriepakker går det mye av.

6 av 10 unge bruker ikke kondom med ny partner

Trøndersk sjekkeekspert: - Ikke ha sex på første date

Denne saken ble først publisert i juni 2016, og deles på nytt til glede for nye lesere.