Det er mange unge talenter i restaurantbransjen i byen vår.

Forrige uke snakket vi nemlig med restaurantsjef for Crispy Fried Chicken, 24 år gamle Carina Velva.

Slik svarer derimot denne ukas talent, Jan-Robin Berg, på våre spørsmål om jobb og karriere:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Graffi Grill Solsiden, også kalt Flaggskipet. Jobber som assisterende daglig leder.

2. Hvilken utdanning har du?

Jeg er egentlig utdannet aktivitør.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg har jobbet meg oppover. Jeg startet på Graffi som servitør på deltid for fire og et halvt år siden. Etter en stund fikk jeg en heltidstilling og også mer ansvar. Jeg ønsket selv å ta ansvar og lære mer, så jeg maste om det titt og ofte.

Etterhvert fikk jeg prøve meg som assisterende restaurantsjef, så ble jeg restaurantsjef og nå er jeg assisterende daglig leder. Neste etappe er å bli med på oppstart når Graffi skal åpne i Tromsø til høsten, det gleder jeg meg meg veldig til. Og så skal jeg bli daglig leder på Flaggskipet, da.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Jeg startet som aktivitørlærling på et sykehjem i Stavanger da jeg var 17 år. Samtidig jobbet jeg som servitør for Dolly Dimples, hvor jeg jobbet i litt over tre år.

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

En av de første gangene jeg skulle åpne restauranten alene klarte jeg å forsove meg, så sjefen måtte ringe og vekke meg. Hun hadde satt i gang åpning når jeg kom meg på jobb og var ikke fornøyd

Skjedde aldri igjen ;)

Jan-Robin begynte som servitør på deltid hos Graffi. Fire og et halvt år senere er han påtroppende daglig leder. Foto: Kim Ramberghaug

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

At ingen dager er like, de fine folkene jeg jobber sammen med, både kollegaer og gjester, og at jeg hele tiden møter nye utfordringer og lærer mer.

Og så har jeg en sjef og mentor som har lært meg nesten alt jeg kan om restaurantdrift og personalansvar. Mennesker som kan lære meg noe og hjelpe meg med å utvikle meg videre motiverer meg.

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Det er sikker mange utfordringer i arbeidslivet generelt, men i min jobb synes jeg den største utfordringen er personalansvar. Man har så mange forskjellige personligheter i en restaurantstab, så det å være rettferdig men samtidig prøve å gjøre alle fornøyd, er vel den største utfordringen.

Fordelen med å være ung i arbeidslivet må være at unge ofte kommer inn som et friskt pust med nye ideer og masse energi.

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Jeg håper å tror de jeg jobber med vil si streng, men rettferdig. Vennene mine vil sikkert si at jeg er vimsete, hyper og jovial.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Finn noe du trives med og jobb hardt.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

Drømmen er å starte min egen restaurant.