Påsken blir travel for de frivillige som driver butikken Etikken i Trondheim. I to år har butikken vært i Fjordgata, men når de nå utvider konseptet flytter de til nye lokaler i Olav Olav Tryggvason gate, rett nedenfor Szechuan restaurant.

Følg trd.by på Facebook

Mat i løsvekt

- Vi trenger mer plass og har funnet noen veldig fine lokaler. I tillegg har det jo kommet opp forslag til at Olav Tryggvassons gate skal bli miljøgate og det passer jo fint for oss, sier Zana Taher, som jobber som frivillig i butikken.

Her får du smarte tips for å redde miljøet.

Han forteller at den nåværende butikken i Fjordgata holder stengt under flyttingen og de satser på åpne dørene 29. mars i nye lokaler.

- Med flyttingen utvider vi tilbudet. Vi kommer til å tilby mat i løsvekt, slik at folk som kun trenger 200 gram kikerter, faktisk kan kjøpe nøyaktig det. Det hindrer overforbruk og bruk av unødvendig emballasje, sier Taher.

Ferskt mel

I tillegg skal butikken nå tilby økologisk og vegansk sminkeprodukter, og du får muligheten til å lage ditt eget mel.

- Vi har kjøpt en fin mølle, og der kan man velge hvilken kornsort man vil ha, og male sitt eget mel. Så får man fersk mel med seg hjem. Det er det ikke mange som tilbyr, sier Taher.

Etikken fokuserer på økologisk, vegansk, miljøvennlig og biologiske nedbrytbare produkter, og mener det absolutt er rom for en slik butikk i Trondheim.

- Vi har et tilbud du får få andre steder i byen, og når vi nå flytter nærmere kjernen i sentrum er håpet at flere skal få øynene opp for det vi driver med, sier Taher.

Ny restaurant i Ila: - Det var kona mi som bestemte navnet.