I 2015 lagde trd.by en liste over ti jenter som har imponert oss, og nå er det klart for en ny liste med tøffe, spreke, flinke og smarte jenter som gjør kule ting i Trøndelag.

Vi synes det er viktig å hylle folk som tør å satse på drømmer og gjøre noe bra for seg selv eller andre, og ikke minst kvinner. Damer som går sine egne veier, damer som tør snakke ut og damer som baner vei. Rett og slett imponerende!

Så vi har gått gjennom arkivet og plukket frem syv jenter som har imponert oss den siste tiden, selv om det strengt tatt skulle vært minst hundre jenter på lista:

1. Ida som gikk ned 32 kilo

Ida Valborg Dahlen. Foto: Privat

Ida Valborg Dahlen (23) ble sykemeldt og tok hun en razzia i kjøkkenhyllene og la om livet sitt, og det ble en tøff jobb.

Det resulterte i at 23-åringen slanket vekk 32 kilo på bare ni måneder. Den tidligere overvektige Trondheims-jenta fikk livsgnisten tilbake og har nå et helt annet syn på kroppen sin.

- Jeg var ærlig med meg selv da jeg startet, og jeg innså at det kom til å bli mange tunge dager. Og det ble det også. Kroppen er i konstant forandring og selvbildet svinger deretter. Det er det som har vært vanskeligst i løpet av denne perioden, sier hun. Hele saken om Ida kan du lese her!

2. Dubaimegleren Annette

Annette Rian Skjølberg Foto: Privat/montasje.

25-åringen Annette Rian Skjølberg fra Orkanger satset livet i Norge på en karriere som megler i Dubai, og det synes vi er kult gjort!

Og selv om det ikke var lett å forlate alt som er kjent i Norge, tok hun sjansen siden hun alltid har drømt om å bo i utlandet.

- Jeg hadde lyst til å flytte til utlandet, men jeg var litt redd for å ta det spranget. Men etter at jeg var på ferie her i Dubai, så skjønte jeg at dette var noe jeg hadde lyst til, forteller Skjølberg til trd.by i dette intervjuet.

3. Vilde som lever på mat fra containere

Vilde Lytskjold Haukene. Foto: Privat

Dumpster diving er nok ikke for alle, men vi er likevel mektig imponert over 23 år gamle Vilde Lytskjold Haukenes som lever på kun 300 kroner i måneden. Hun har bevisst at maten vi andre kaster som regel er fullt spiselig, og i tillegg er hun med på å vekke oss andre oppnår det kommer til miljøet.

Mange er skeptiske til trenden. Reaksjoner er ofte ”men blir du ikke dårlig av det?”. De fleste har en oppfatning av at maten må kastes når det har gått ut på dato. Haukenes mener en må bruke sansene

- Se, lukt og smak. Du merker hvis en vare er dårlig. Vi snakket om det her en dag i kollektivet, at vi faktisk aldri har blitt syk av maten, sa hun da vi i trd.by tok en prat med henne tidligere i år.

4. Sophie som jakter på sin Ryan Gosling

Sophie Lunde Foto: Privat/Montasje

Sophie Lunde og en ukjent mann, som visstnok er prikk lik en Hollywood-kjekkas, klarte ikke å stoppe å se på hverandre under julegudstjenesten i Nidarosdomen. Hun tok mot til seg og ville at trd.by skulle hjelpe til med å finne mannen.

Og hvorfor har det imponert oss? Jo, fordi Sophie faktisk turte å stå imot janteloven og snakket ved og stikke seg fram på den måten i jakten på kjærligheten. Det står det respekt av synes vi! Nå har ikke Sophie funnet mannen ennå, så om du liger på Ryan Gosling og liker Nidarosdomen bør du lese denne saken.

5. Poker-Silje

Silje Nilsen. Foto: Privat

Trd.by skrev en sak om den noe ukjente pokerspilleren Silje Nilsen, og jammen ble hun ikke litt kjendis over natta da hun trondheimsjenta kapret sølvet i poker- NM i fjor. Etter det har det gått hakk i hæl for jenta (som opprinnelig er fra Namsos) og nå har hun jaggu fått seg stor sponsor også, og kallenavnet Norges poker-prinsesse.

Ei trøndersk jente som er god i poker har imponert oss, og mer om Silje kan du lese her!

6. Sterke Synne

Synne Krokstad. Foto: Privat

Synne Krokstad hadde i mange år drevet aktivt med sprint, men måtte legge løpeskoa på hylla midlertidig da hun fikk kyssesyken. Men det tok hun ikke så tungt, for hun begynte med crossfit, og skal nå konkurrere med de 48 beste kvinnene i Europa.

Synne er også sterk og løfter hele 130 kilo i markløft. Tøft sier vi, stå på!

7. Nora som trener hele veien til fødestua

Nora Mathisen. Foto: Privat

Fitness-Nora har jo hatt blogg i mange år, og ble nylig gravid. Da fortalte hun til trd.by at hun akter å trene hele veien til fødestua, og det er slett ikke verst.

- Jeg hadde blitt deprimert om jeg ikke hadde trent. Dessuten er det bare fordeler å trene godt før fødselen. Med en sterk kropp står du bedre rustet fremfor det du står ovenfor, sa Nora Mathisen til trd.by i fjor.

Har du noen forslag til noen vi burde skrive om, og som fortjener plass på lista? Send oss en e-post til: trdby@adresseavisen.no.