Nicholas Lund (28) er opprinnelig fra Bærum, men har bodd i Trondheim siden 2011.

Forrige uke snakket vi med Emma Konstanse Tinmannsvik Bøgseth (25), som er kjøpmann for Rema 1000 Fossegrenda.

Slik svarer derimot denne ukas talent, Nicholas, på våre spørsmål om jobb og karriere:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Jeg driver mitt eget selskap, Lund Illustrations. Der leverer jeg eventproduksjon, filmproduksjon, markedsføring, illustrasjoner, voice-over og er programleder/konferansier - i tillegg til å være freelance trommeslager.

Jeg gjennomfører rundt 50 arrangement i året sammen med gjengen i Mojo Event, har nettopp passert 50 kunder i filmproduksjonen i 2018, har tegnet illustrasjonene i «The Social Guidebook to Norway»-bøkene (de strekmennene om nordmenn) og lager show og leven her og der. Både med stemmen, og på trommer sammen med diverse musikere rundt omkring i Trondheim.

Jeg lever av å være kreativ døgnet rundt, og har arbeidsdager på opptil 20 timer. Ferie er ikke helt min greie.

2. Hvilken utdanning har du?

Musikkutdanning på Steinerskolen. Spør meg om rytmenoter, liksom. Drop-out fra Europastudier på NTNU etter 4,5 år, hvor jeg endte opp med flere frivillige verv på merittlisten, enn antall studiepoeng.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Den skapte jeg helt på egenhånd. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ikke gadd å søke på jobber. Det tar altfor lang tid, også er det mye morsommere å være sin egen sjef.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Avisbud som 15-åring.

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

En gang ble jeg spurt om jeg kunne tegne. Jeg svarte «ja», uten å ha tegnet i hele mitt liv. Plutselig viste det seg å bli litt mer seriøst enn jeg forventet, så jeg hadde ca. 4 timer på meg til å bli god på illustrering av mennesker. Det ble strekmenn. Heldigvis endte det opp med å bli en suksess, og tegningene kan man finne i de aller fleste bokhandlere i Norge.

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Å vite at jeg skal dø motiverer meg til å bruke tiden kun på det jeg liker. At jeg har vært sta nok til å utvikle mitt eget selskap, der jeg kan kombinere alle mine kreative ferdigheter, gjør at det er lett å stå opp om morgenen!

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Fordelen med å være ung er at jeg kan få lov til å prøve og feile så mye jeg vil. Ikke at ung alder er en unnskylding for å tulle til ting, men det er legitimt å ta med trehjulssykler og plastvåpen på en arbeidsplass, for å få de ansatte til å leke krig - fordi jeg skal ha det på film.

Ulempen er voksne som ikke kjenner meg, som forteller meg hvordan jeg skal gjøre ting. Heldigvis er ikke dette mange.

Nicholas Lund lever av å være kreativ - døgnet rundt. Foto: Privat

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Nå jobber jeg med veldig mange forskjellige mennesker i diverse sammenhenger, men jeg tror de fleste vil beskrive meg som en person som alltid tenker løsninger fremfor problemer, tenker positivt fremfor negativt og som ikke snakker vondt om noen - i tillegg til at jeg har energi nok til å drive et lite russisk atomkraftverk.

Det skiller seg nok ikke så langt fra hva vennene mine tenker om meg.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Mitt beste tips er å være sulten og «på». Det er ingenting som er bedre for en arbeidsgiver enn å vite at noen ønsker å jobbe for seg. Skriv direkte til sjefen på Facebook og Instagram, oppsøk dem i butikken eller sjekk om dere har felles venner som kan gå god for deg.

Om du så må tilby deg å jobbe gratis en liten periode, så jobber du som om du får betalt en million kroner. Men du: Ikke føl at du må jobbe med ting du ikke liker. Penger er viktig, men verdien av tiden du bruker på din egen lykke er viktigere.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

På TV. Jeg skal bli programleder.