På torsdag er det sankthansaften, og Sverresborg inviterer nok en gang til feiring. Det blir program fra klokken 15.00, og de har fokus på å vise fram kjennetegn ved St. Hans.

- Vi pynter husene med løv og satser på gamle forestillinger om hvem St. Hans var. Folk vil møte på masse hekser, troll og eventyrfigurer, forteller leder for kulturhistorisk avdeling, Daniel Johansen.

Følg trd.by på Facebook

Nytt teater

Klokken 15.00 starter de med vandreteater, og denne dagen det vil være mulig å kjøre med hest og vogn. Alle dyrene er ute, og det vil også bli spikkekurs og kurs i bygging av barkebåter.

- Folk kan også flette blomster og kle seg med kranser på håret. Vi vil også ha et eget spesialskrevet barneteater, som vil være på utescenen klokken 17.00. Det er sankthansheksa som vil lage sitt eget eventyr, sier Johansen.

Sankthansbålet blir tent klokken 18.00, og det blir sommersang i Lo Kirke klokken 18.30. Det blir også faglig innputt for de som ønsker det.

- Jeg skal stå å prate om den kristne sankthansfeiringen nesten hele dagen, så det blir litt faglig for de som vil ha det og, forteller Johansen.

- Kjenne på stemningen

Han forteller at fjoråret var litt kaldt, men at det likevel var veldig bra oppmøte. Likevel tør han ikke å gjette på hvor mange som kommer i år.

- Vi håper at det blir mange. Vi hadde åpen dag for 14 dager siden, og da kom det 7000. Jeg er usikker på om vi klarer å samle så mange, men vi håper det blir mange, sier Johansen.

Ifølge yr.no skal det bli rundt 20 varmegrader, noe Johansen mener vil ha positiv innvirkning på dagen.

- Dette er jo et utearrangement. Folk skal ta med seg grillmat, sitte i parken og vandre rundt for å kjenne på stemningen. Hvis sola skinner vil folk la seg friste. Så langt ser det bra ut, men trøndersk vær kan du aldri stole på, ler han.

Her er 7 fine badeplasser i Trondheim