Faktisk ble bobleplasten til på grunn av en feil, ifølge Wikipedia. To oppfinnere ville i 1957 lage et 3D-tapet i plast, men endte opp med bobleplasten, som de i stedet brukte til å pakke inn ting i.

Bobleplast finnes både i farger og med hjerteformede bobler, og det finnes også en "Bubble Wrap Appreciation day", som av noen markeres i januar hvert år. Hvem har vel ikke kost seg med å klemme i stykker boblene på bobleplasten?

Til og med Wikipedia skriver om den tilfredsstillende poppe-lyden når boblene blir klemt på, og at plasten ofte brukes som en kilde til fornøyelse.

På nettet florerer (selvfølgelig) tipsene om hvilke andre bruksområder denne plasten har. Vi har plukket ut de vi mener er de beste.

1. Behold formen

Stapp bobleplass i vesker du ikke bruker regelmessig, så holder de formen bedre, skriver Care2. Dette gjelder også for sko, tipser Recyclenation.

2. Mal med den

Jepp, bobleplass kan ifølge Ebay brukes istedenfor malerrulle og pensel til å lage "interessant design" på veggen din.Boblene vil lage et mønster utenom det vanlige.

Bruk gjerne en tom torull med bobleplass festet med strikk over den ene enden, eller legg den rundt et kjevle.

Dypp plasten i maling og lag et fint innpakningspapir!

3. Hold på temperaturen

Er du bedt på middag, og skal ta med tapas eller annen varm mat, kan du pakke maten inn i bobleplast for at den bedre skal holde varmen, skriver Care2 . Det samme gjelder hvis du skal ta med frosne matvarer, eller frakte temperaturfølsommevarer fra butikken og hjem.

Isolasjonsevnen funker også på trekk fra vinduer, eller hvis du skal reise bort og er redd for at rørene i huset skal fryse. Pakk dem inn i bobleplast, skriver Ebay.

4. Bobleplastkalender!

På denne måten får du poppet en boble hver eneste dag:

5. Lag et kunstverk

Recyclenation skriver at man kan lage kunst av bobleplasten ved å sprøyte maling inni boblene med en nål. På Pinterest har noen laget frukt av bobleplasten:

Andre har laget bilder og kort:

6. Tilbehør

Både øredobber og vesker kan lages av bobleplast, bare sjekk disse Pinterest-bildene:

Hvis du etter alt dette snakke om bobleplast fikk sykt lyst til å poppe noen bobler, sjekk ut denne virtuelle bobleplasten

I det kreative hjørnet?

Så enkelt kan syltetøyglass bli kule krukker

7 geniale og billige spaprodukter du lager selv

Denne stilige bollen lager du av kun to ting

Slik kan en t-skjorte freshe opp en gammel stol

Denne saken er publisert hos Trd.by tidligere, og deles på nytt til glede for nye lesere.