Er du interessert i å bytte klærne dine mot noen nye, men har litt utradisjonell klesstil? Da er nok denne dagen noe for deg!

Følg trd.by på Facebook

10. juni arrangeres det nemlig en klesbyttedag litt utenom det vanlige. Har du klær innenfor goth, punk, rock eller lignende du vil kvitte deg med, kan du ta de med til kultursenteret ISAK.

Anne Ophelia Bjøkne fikk ideen da hun så gjennom klesskapet sitt.

- Jeg hadde så mye klær jeg ikke brukte, så ville jeg ikke at de skulle gå til noen som ikke satte pris på dem, sier hun.

Trønderjenta Kristin (26) selger mønster for at du skal sy dine egne moteklær

- Trondheim har mange unge og hippe

Hanne Rian er en av arrangørene, og hun sammen med de tre andre jentene har falt litt utenfor den "vanlige" klesstilen i lang tid. Hun forteller at de synes det har vært mange klesbyttedager i Trondheim den siste tiden, men at det ikke har vært noe for de med litt alternativ klesstil.

- Trondheim har veldig mye unge og hippe folk som liker å gå med alternative klær. Jeg tror det er på grunn av at det er en studentby med mange forskjellige interesser. Vi har også vokst opp i en tid der det har vært bedre å velge forskjellige stiler, sier hun.

I tillegg til å bytte klær, vil også Krstine Nordbustad fra Skaperloftet, som er et nyoppstartet ungdomstilbud som stiller med symaskin og hjelp til å fikse på klærne. Det er også hun som står for all organisering og har stått for arrangementet.

- De kan hjelpe til å lage mønster, reparere ting og kombinere det du har med eller bytter i. Det er kjempekult, sier Hanne.

Her åpner Trondheims nyeste gratisbutikk

Etterspørsel

Hvis arrangementet blir en suksess, ser hun ikke bort ifra at de kommer til å arrangere flere ganger.

- Jeg håper vi blir tatt godt imot, at ikke folk misforstår konseptet og kommer med vanlige klær og kaller det alternativt. Vi skal heller ikke bli forbundet med kostymesalg. Det er klær vi går i til vanlig, sier hun.

Klærne som skal byttet bør være i god stand og rene. Hanne synes et arrangement som dette passer seg bra, da det er vanskelig å få tak i slike stiler på butikker. Man må ofte handle på nett, og da er det ofte at det blir feil.

- Vi har merket at på vanlige bytte- og salgssider er det mange som spør etter denne stilen, og da er det vanskelig å få respons. Vi har snakket med folk og invitert, og venner langveisfra har sagt at de skal komme en tur innom da det er så lite butikker i nærheten, sier hun.

Slik får du litt grønnere samvittighet i hverdagen