- I fjor var det noen som sa at mora ikke var like sur for tatoveringen, siden pengene gikk direkte til barnekreftforeningen, sier Linn Theres Pettersen (30) lattermildt.

Lik trd.by på Facebook

Hun er innehaver av Mythos tattoo i Trondheim, og på lørdag 13. februar arrangerer hun og kollegaene «kroppskunst mot barnekreft» for andre gang i Trondheim. Der legger de ut et utvalgt fast motiv som koster 500 kroner, og alle som ønsker å smykke kroppen sin denne dagen kan gå hjem med samvittigheten i behold. For kostnaden går direkte til barnekreftforeningen.

Har du tatt en tatovering du angrer på? Da finnes det råd, og disse folka kan fikse det.

Mistet selv venn til kreft

- Vi er tre tatovører og vi jobber gratis for dette. Håpet er å samle inn så mye som mulig til formålet, forteller Pettersen.

Hun forteller at det også er en personlig grunn til at dette formålet står henne nært.

- Jeg mistet en veldig god venn til kreft da jeg var 12 år. Så dette er en fin måte vi kan bidra til å støtte opp rundt barnekreftforeningen, sier Pettersen.

I alt regner de med å kunne lage rundt 60 tatoveringer på dagen. Her fra barnekreft-tiltaket i fjor. Foto: PRIVAT

Venter fullt hus

I fjor var det 150 håpefulle i køen utenfor studioet, og skal man tro responsen på Facebook, blir det ikke noen færre i år.

- Det er mange som er interessert, og vi håper selvsagt på fulle hus. Motivene vi lager er jo også billigere denne dagen enn det ellers er, så det er jo en ekstra god grunn til å stille seg i kø, mener hun.

Hun og kollegene håper å få laget rundt 60 tatoveringer på dagen.

- Det kommer an på hvor detaljerte kundene vil ha det. Men håpet er å få laget så mange som mulig og få inn mest mulig til en god sak, sier Pettersen.

Ny tatovering? Ikke tenk på trender og ikke ta den i Tyrkia, er Terje Leistad Heggviks råd.