Motebloggeren Masood Ansari er anerkjent for sin elegante stil hvor han inspirerer nærmere 4000 følgere på Instagram-kontoen sin.

Denne sesongen har han stor tro på at bermuda-shorts i mønster og t-skjorter med kule ordtak vil prege herrestilen på Sørlandet.

– Stripete bermuda-shorts, slogan t-skjorter og hvite sneakers med et par klassiske panthos-solbriller. Dette vil du se meg med i sommer, forteller han til KRSby.

Khaki og chinos til festival

Han skulle fortsatt ønske at kristiansandere turte å gå mer med dobbeltspente blazere for å sprite opp hverdagen.

– Jeg ville gjerne se flere gutter i en dobbeltspent blazer og brune semskede sko. Gjerne med en kul klokke som tilbehør – eller et armbånd og halssmykke, fortsetter han.

Motebloggeren mener en dobbeltspent blazer kan sprite opp et allminnelig antrekk - og kan styles med både bukse og shorts.

Er du usikker på hvordan du bør kle deg til festivalsommeren? Ansari har et par stilsikre tips til hvordan du kan kle deg pyntet, samtidig som du kan føle deg komfortabel og festivalklar til enten Palmesus eller Findings-festivalen:

– For meg er det komplette festivalantrekket en khaki-skjorte med en hvit chinos – enten shorts eller bukse. Gjerne med brune sko, en klassisk klokke og tilbehør, som for eksempel armbånd og solbriller. Less is more, anbefaler moteløven.

– Rosa er i motebildet nå

Sonny Sehjpal er en mote-entusiastisk kristiansander som digger å eksperimentere det sofistikerte med streetwear. Han er en del av «MEHE»-gjengen og liker å dele sin sneaker-obsession som inspirasjon på Instagram.

Sehjpal har stor tro på at 90-tallet fortsetter like sterk som trend - som i år vil være i form av sportsmerker med heldrakt og duse farger, hos menn. Og mener at slike trender er med på å gi garderoben det lille ekstra.

– Jeg tror at de største trendene for denne sesongen er påvirket av streetwear fra 1990-tallet med tracksuits, fannypacks som gjerne er båret over skulderen, og løstsittende croppede bukser. Jeg er selv veldig fan av tracksuits, og har allerede hoppet på den trenden med en rå tracksuit-jakke fra Palace.

– Og det er jo en lys årstid, det reflekteres i fargene rosa og ”stone”, som er i motebildet nå. Sesongbaserte trendplagg bruker jeg for å gi de ulike basic-plaggene en fin ramme.

Pastell og runde solbriller i sørlandssola

Ifølge Sonny, vil et par lette Nike-sneakers og en t-skjorte med pastell-detaljer, gjøre sommerantrekket komplett til en deilig is på Fiskebrygga i sommer – etterfulgt av en kald øl med vennegjengen i god stil.

– På sommeren er jeg glad i å bruke lette løpesko, så for meg er Nike «Flyknit Racers» i fargen «multicoloured» perfekte sådan. Jeg ville ha brukt en svart denimshorts, svart t-skjorte med noen pastellfargede detaljer, og en lys steinvasket denimskjorte.

– Antrekket ville jeg ha avsluttet med mine favorittsolbriller, med runde linser fra merket Kaibosh. Perfekt antrekk til å ta seg en is på Fiskebrygga i sommer, anbefaler han.

Skill deg ut med særegne sko og solbriller

Sondre Tungodden Torkelsen er også «MEHE»-medlem med lidenskap for mote. Og manager for kristiansandsduoen «Sara og Arash».

Stilen hans er hovedsakelig inspirert av ny hip-hop, indie-magasiner og androgyne designere – noe som i den grad vil prege sommergarderoben hans i år.

– For min del kommer jeg til å bo i en hvit og brun FK Vigør-treningsdress fra tidlig 2000-tall, med G-sport-, Umbro- og FK Vigør-logo i en fiffig liten forening. De fleste av vennene mine hater den, men jeg elsker den.

– Og hva mener du gutta absolutt bør ha i skapet denne sommeren?

– En helt hvit t-skjorte, sort shorts, tynne, sorte dressokker, og noen hvite sneakers ala Stan Smith er en fin uniform – funker sommer etter sommer.

Et par kule solbriller som skiller seg ut kan gjøre mye ut av et vanlig antrekk, mener den moteglade sørlendingen. T-skjorten er av eget design.

Et par kule solbriller som skiller seg ut kan gjøre mye ut av et vanlig antrekk, mener den moteglade sørlendingen. T-skjorten er av eget design. Damares Stenbakk

– Dersom individualitet er viktig, kan smykker, solbriller og noen litt mer særegne sko være mer enn nok, forklarer han.

Følg trd.by på Facebook