Innlegget ble først publisert på Monsøys blogg, og er gjengitt i sin helhet med tillatelse.

Folk på bussen/toget reiser seg ikke for verken eldre eller andre tydelig trengende. Altså, når man ser en eldre person komme vinglende inn på bussen og holder seg godt fast mens vedkommet desperat ser seg rundt etter en ledig plass, da burde hver enkelt faktisk klare å finne ut selv at de burde tilby setet sitt til vedkommet. Den verste sorten, som jeg har sett går igjen gang på gang, det er tenåringsjenter som ser at det kommer personer med behov for å sitte, men som allikevel ser på hverandre og fniser. Helt urørt.

Da kan man virkelig begynne å lure på hva som i alle dager har gått galt under oppveksten deres, eller om de bare har falt og slått ut alt vett på tur inn i bussen. Det er kvalmt rett og slett! Selv har jeg, til tross for en ganske så tydelig gravidmage, måttet stå lange strekninger og hatt vondt i bekken og rygg, fordi folk heller vil sitte og se på meg som et vinglende underholdningsbidrag i hverdagen deres framfor å ofre et sete.

Bomringene med justerbar pris utenfor byen. Huff, som jeg hater dette tullet. Skal du kjøre inn mot/ut fra byen rundt 07.30-09.30 eller 14.30-16.00, så er det dobbelt så dyrt å kjøre gjennom de bommene som er utenfor byen. De som derimot står rett ved "bygrensen" er det fast pris på. Syns for så vidt bomringer i seg selv er et tufsete påfunn i lengden.

Alle går på høyre side. Hva er dette for slags bakvendt opplegg da? Jeg har alltid fått høre at man skal GÅ på venstre side, og kjøre/sykle/ri/++ på høyre. Her oppe derimot virker det som at det er høyre for fotgjengere også, av alle ting. Flere ganger har jeg opplevd at jeg omtrent er den eneste som går på venstre side, mens resten av mengden går på høyre eller vimser over hele feltet. Det er jo ikke rart det blir kaos på gata! Så dersom du ser en person som alene går på venstre (les rett) side, så er det nok bare meg.

BLOGG: «Gi litt mer faen»

Krevende og storforlangende syklister. Ah, den evige diskusjonen om syklister i trafikken. Mange syklister her i byen er flinke til å opprettholde fin flyt i trafikken og de klarer faktisk å holde sånn noenlunde fartsgrensa. Dette er syklister jeg mener har lov til å ytre sine meninger om det å få være i veibanen, for de følger faktisk trafikkreglene og klarer å vike dersom det er behov for det.

«Det ser ut til at folk tror at det å være ufør er ensbetydende med å være lat»

Men, og det kan nesten ikke legges hardt nok trykk på det «men», og noen vil nok føle seg tråkket på tærne, så har du de sykkeltufsene som ligger midt i veibanen og sinker, sykler på rødt lys, plutselig skal være syklende-fotgjengere, sykler mange i bredden, og så videre. Lista er lang. Hvor i alle dager er dette forsvarlig for både deg som syklist, og meg som annen trafikant/fotgjenger.

Er du enig eller totalt uenig med Tuva? Eller er det noen punkter som mangler? Hvis du har noe på hjertet, så kan du sende det inn til trd.by@adresseavisen.no!

DEBATT: Restylane er på «alles» lepper - bokstavelig talt