Studentmat trenger ikke å være traust og smakløst. Kommunikasjonsstudent på UiA, Ine Rossebø Knudsen (22), driver matbloggen Torotastic, hvor hun skriver om sunn og billig hverdagsmat for studenter.

– Jeg vil at folk, og spesielt studenter, skal finne inspirasjon og enkle oppskrifter! Da jeg startet bloggen i 2014 var ideen å piffe opp Toro-retter, men jeg fant ut at jeg hadde mer glede av å lage noen av rettene fra bunnen av også.

Billige middager

Hun legger vekt på at ingrediensene skal være tilgjengelige på alle matbutikker, og noen av middagene kan mette flere i kollektivet for bare 30–40 kroner.

– De mest leste blogginnleggene mine er innenfor kategorien «billige middager», og det er den retningen jeg kommer til å skrive mer om. Det finnes mange matbloggere i Norge, men ikke så mange som retter seg mot studenter.

Å leve av matbloggen er derimot ikke et mål for Rossebø Knudsen, som ser på bloggen som en digital kokebok hvor hun kan samle oppskriftene sine.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg verken er mesterkokk eller ernæringsekspert, men jeg har plukket opp en del matlagingstips i livet, blant annet fra mange turer til utlandet og ikke minst fra mormor.

Etter at Ine delte bloggen på en UiA-gruppe på Facebook, har hun merker at lesertallene har gått opp. Foto: Kristian Hole

Ines favoritt

Da KRSby besøkte henne hjemme i kollektivet, var hun godt i gang med «lapskaus ala Ine» – En mettende rett som kan koste rundt 30 kroner hvis man går for de rimeligste merkene.

Ingredienser:

  • 1/2 pose lapskausblanding (grønnsaker)

  • Hell vann til det akkurat dekker grønnsakene

  • To kjøttpølser

  • En buljongterning.

Framgangsmåte:

  1. Ha lapskausblandingen, vann og buljong i en kjele. La det få et oppkok. Kan godt stå og putre lenge, men det trengs egentlig ikke.

  2. Kutt opp pølsene og ha de i kjelen, og hell gjerne opp i litt potetstappe-pulver for å få litt tykkelse i retten. Kok opp. Studentmat på sitt beste!

Gira på flere oppskrifter? På bloggen Torotastic kan du lære å lage en drøss med billige og smakfulle retter, blant annet spinatsalat med pølser, asiatisk taco og chili con carne.

Ine Rossebø Knudsen hjemme i kollektivet på Lund. Foto: Kristian Hole

Enkle tips

Ine forteller den entusiastiske matbloggeren at det finnes noen enkle tips å ha i bakhodet når man skal kokkelere på studentbudsjett.

  1. Vær nysgjerrig på ulike ingredienser og matretter!

  2. Lag mat sammen i kollektivet. – Da har man kanskje større budsjett og det blir mye koseligere.

  3. Hvor er tilbudene? Bruk appen «Mattilbud»!

  4. Tenk litt over hvor mye ingredienser du trenger. Det er bedre å fryse ned halve kjøttdeigen enn å lage for mye mat.

Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd.by, men deles på nytt til glede for nye lesere.