Sommeren er godt i gang, og mange finner seg en het sommerflørt enten hjemme i Norge eller på ferie. Ofte kan avstand eller andre ting være en hindring. Vi har derfor pratet med en ekspert for hvordan du kan få sommerflørten til å vare, for det er mange gode grunner til å finne seg en sommerflørt.

Følg trd.by på Facebook

- Mer tilgjengelig for tiltrekning

Samlivsekspert Eva Henriette Mohn forteller at det er mange som drar på ferie for å få seg en sommerflørt, og det er ikke alltid meningen man gjør det for å finne seg noe "ekte". Sommerflørt er veldig attraktivt, og ofte hvis man er på andre siden av kloden ser man ikke for seg å ta med vedkommende videre i livet.

- Det er varmt i været, det er sol og vi er lettkledde både kvinner og menn. Det er større sannsynlighet for at man er mer tilgjengelig for tiltrekning og en flørt og forhold, selv om det er kortvarig, forteller hun.

Likevel hender det at folk finner ut at det faktisk er mer enn kun en sommerflørt, og vil at det skal vare etter de har kommet hjem. Da har Mohn noen tips på lager:

- Det er viktig for en mann at han får være jeger, mens damer blir veldig knyttet til en mann med en gang vi har sex, sier hun.

- Vær utholdende

Hun råder om at kvinner må være mer utholdende, og prøve å vente da vi er veldig attraktive når vi ikke blir forelsket. Menn på den andre siden trenger lengre tid for å bli forelsket, det kan ta noen uker.

- Kvinner blir forelsket av fine ord og samtaler, mens for menn er det mer det visuelle og jakten. Så hvis du som kvinne tenker, "oi, han der kunne jeg tenkt meg mer enn en sommerflørt med", da må du gå aktivt fram for å få han i garnet, sier samlivseksperten.

Derfor bør ikke kvinner dele for mye. Mohn mener menn blir mør når kvinner sender et lite øyeblikksbilde. Alt fra å sende bilde av hennes knær og tær til smil.

- Men ikke send bilder av hele deg, send en liten del så han fortsatt kan være på jakt, sier hun.

- Ikke ødelegg jakten

Menn burde fortsette å pøse på med fine ord, og trenger ikke presse seg selv til kyss og slike ting.

- Da blir han fort ferdig med jakten, og ødelegger for seg selv. Da er det ikke like spennende lengre, sier Mohn.

Heter du Thomas eller Ida? Da har du draget på denne sjekke-appen

Hun forteller at mange har kommet til henne etter en sommerflørt, og sier de ikke vet hva de skal gjøre da de bor langt fra hverandre. Hun sier da at alt er realistisk.

- Alt er mulig. Den ene eller begge kan flytte på seg. Kanskje dere skal velge et tredje sted. I begynnelsen går det an å møtes en gang i måneden, så her helg. Dere trenger ikke flytte sammen med en gang, men snakke på telefon eller sende gammeldagse kjærlighetsbrev. Bygge bånd på flere måter, sier hun.

Mohn mener det er viktig å se for seg at det ikke er slik man skal ha det hele tiden, og at man derfor må gi næring til forholdet for å ha det bra.

- Hvis man er forelsket så betyr avstand ingenting, sier hun.

18 grunner til at gutta bør rydde i Tinder-profilen sin

Denne saken ble først publisert i juni 2016, men deles på nytt til glede for nye lesere.