Til daglig studerer Martine Ødegården sosialantropologi ved NTNU, men akkurat nå er det andre ting som står i hodet til 19-åringen.

Hun har meldt seg på skjønnhetskonkurransen Miss Norway og blant 150 håpefulle er Ødegården én av 25 jenter som kan sikre seg en plass i finalen.

Lik trd.by på Facebook

Derfor meldte hun seg på

- Jeg har jobbet som modell, og det synes jeg var veldig morsomt. Jeg synes også det er spennende å oppleve nye ting og møte nye mennesker, sier Ødegården til trd.by.

Av hennes 24 misse-konkurrenter, så har hun møtt rundt halvparten av dem. Selv om alle konkurrerer om muligheten til å bli kåret til landets vakreste, så er stemningen mellom jentene god.

- Det er ikke snakk om noe knallhardt rivaleri. Alle er interessert i å bli kjent med hverandre og stemningen er veldig god, forteller Ødegården.

Slik vil hun komme seg til finalen

Men om ikke så alt for lenge blir det alvor. I februar er det semifinale og over halvparten av jentene rykker ut av konkurransen.

- For å komme meg videre må jeg gå gjennom flere aktiviteter. Konkurransen handler ikke bare om skjønnhet, men også om hvilke postitive aktiviteter man gjør og assosierer seg med, sier Ødegården og trekker frem at hun skal være med på flere veldedighetsoppdrag, sponsoravtaler og photoshoots i månedene fremover.

Våren 2016 er det klart hvem av jentene som havner i finalen, og målet til Ødegården er klart:

- Jeg skal være blid, vise stå-på-vilje og gjøre mitt aller beste for å komme til Miss Norway-finalen, sier NTNU-studenten.

Student og sliter med kronisk tynn lommebok? Slik holder studielånet ut måneden

Er du i 20-årene? Da tipper jeg at disse 17 tingene får deg til å svette litt... Om ikke, så kan du være sikkert på at disse tingene bare er noe du kommer unna med i 20-årene.