- Jeg har bodd her i 18 år, og det er ikke lenge nok. De fleste skulle ha bodd her hele livet sitt. Jeg tror vikingene bommet kraftig da de gikk i land i Trondheimsfjorden. De skulle heller ha hoppet på motorsyklene sine og dratt til Las Vegas.

Sitatet tilhører Roy Olden fra Trondheim. For de fleste kjent som Roy «Lucky Limo Boy», fra TV2-serien med samme navn.

Han bor i Las Vegas, og i TV2-serien viser han frem hva byen har å by på. Og det virker som om mange er interessert i å se hva slags sprell den 59 år gamle trønderen gjør i syndenes by. Den første episoden er sett over 160 000 ganger.

Lik trd.by på Facebook

Var lei av skatt - flyttet til USA

Olden pakket flyttelasset og dro over Atlanterhavet for 31 år siden. Men hva var det som fikk ham til å forlate Norge til fordel for USA?

- Jeg ble lei av å bruke store deler av inntekten på skatt. Og så ville jeg oppnå nye målsettinger, utvide horisonten, forteller Olden.

Så da ble det USA, men det var ikke Las Vegas som var første stopp. 13 av de 31 årene i USA oppholdte han seg i Seattle, der han jobbet som bilselger.

- Jeg ble så lei av været. Bergen har det bedre værmessig enn Seattle. Hvis jeg savner den byen, så er det bare å sette seg i dusjen i noen timer, flirer trønderen.

Det er ikke mye regn i Nevada-ørkenen. Sol, kombinert med et legendarisk natteliv, virket som en perfekt kombo for Olden. Derfor har han tilbrakt de siste 18 årene i syndenes by, Las Vegas, der den joviale 59-åringen driver et limousinservice-selskap.

Det skal godt gjøres å ta et bilde av Roy Olden uten en sigarett. Her puffer han ved en golfbane i Las Vegas. Foto: privat

Slik endte han opp med TV-serie

Men hvordan havnet Olden opp med en egen serie på TV2? Han forteller at han møtte en person ved en tilfeldighet for 12 år siden.

- Jeg sto ute og røyket ved et hotell, så hørte jeg noen som snakket norsk. Da gikk jeg bort til dem og kom i kontakt med dem, forteller Olden.

Det viste seg at denne personen, som han nå betrakter som en gammel venn, jobbet for TV-kanalen. Planene om TV-serien kom flere år senere.

- Verden er jo et sirkus, og de trengte visst en god klovn. Så da tok de kontakt med meg, flirer Olden.

Olden er ikke redd for å by på seg selv i serien. I den første episoden arrangerer han Elvis-fest hjemme hos seg selv, der kjæresten Astrid blant annet blir dasket av en kortvokst person i Elvis-kostyme. I den andre episoden tar han med seg Astrid på strippekurs. I kommentarfeltet til TV2 er det mange som reagerer på innholdet, men Olden sier at han har fått flest gode tilbakemeldinger fra publikum.

- Det er bare folk som stemmer SV, og til venstre for det igjen, som ikke liker serien, flirer Olden.

- Men det er greit at fåtallet ikke liker den. Jeg har ikke som målsetning å gjøre alle til lags, legger han til.

Sjekk lumber-Lasses ville Vegas-eventyr

Drømmer om å åpne strandbar

Etter 31 år i USA, så sliter ikke Olden med hjemlengsel. Han stortrives i USA, og spesielt i Las Vegas.

- Jeg har aldri opplevd noe negativt i denne byen. Her spiller tiden ingen rolle. Det er ingen "last calls" før baren stenger, og det er lov til å røyke innendørs. Du slipper å stå ute i kulda og pådra deg lungebetennelse, sier Olden.

- Savner du ikke noe fra hjembyen din?

- Trondheim er en kjempeby, og så savner jeg kompisene mine, de er god og gal. Det er generelt mye futt i trøndere, sier Olden.

Men det er ikke nok til å få ham til å flytte tilbake til Norge en vakker dag. Trønderen har andre flytteplaner for fremtiden.

- Drømmen er å flytte til Mellom-Amerika når jeg blir gammel. Da skal jeg starte opp en strandbar og drikke mai tai-cocktailer dagen lang. Det gode liv, sier Olden, som fyller 60 i år i mars.

- Det blir en kraftig feiring. Vi har booket en uteplass, der bandet mitt skal spille både fredag og lørdag. Da samler vi 250 venner, og "God Kveld Norge" skal være med på festen, sier Olden.

Les hvordan Annette (25) ble luksusmegler i Dubai