Anmelderne jubler etter første episodeIngen har vel gledet seg så mye til en mandag!?

Det er aaaalt for lenge siden vi sist så noe til gjengen i Westeros. Men nå er ventetiden over! På mandag kom endelig første episode av den populære serien, og anmelderne er over seg av begeistring.

Krig med stor K

Aftenposten triller 5 på terningen etter å ha kikket på den første episoden.

I sesong sju kommer vi nærmere det endelige oppgjøret, det brygger opp til krig med stor K, skriver anmelder Asbjørn Slettemark.

Han skryter av hvordan serieskaperne har presentert episoden og alle hovedpersonene, og hvordan den forbereder seerne på krig, ødeleggelse og den ultimate kampen om jerntronen.

Den som venter på noe godt...

Dagbladet finner også fram femmeren på terningen.

Anmelder Marie Kleve melder om en rolig sesongstart, men at dette er med på å forberede seerne om den store krigen som er i vente.

Det blir drager, det blir zombier, og de fleste hovedfigurene dukker opp i episoden. I tillegg får vi «et sjokkartet gjensyn».

Oi oi oi!

«Knakende god»

Slik beskriver Marte Hedenstad i NRK den nyeste sesongen av Game of Thrones.

NRK-anmelderen triller fem på terningen. Aldri før har anmelderen vært så engstelig før en premiere, men ifølge Hedenstad kan du nå «bare kose deg med en knakende god sesongstart».

I motsetning til tidligere sesongpremierer, mener anmelderen at du nå kommer sjakkbrett hvor brikkene er plassert godt ute på slagmarken.

Det er ikke mye dødtid, spillet er i gang for alvor.

«Fantastisk og berusende»

Anmelderne virker samstemte, og Tor Martin Bøe i VG er heller ikke et unntak. Den første episoden får en ny femmer fra mediehuset.

Ifølge Bøe er sesongstarten berusende og fantastisk.

Anmelderen skriver at «før introtekstene har rullet inn, stiger nok en gang den gode, blodige rettferdighetsfølelsen som denne kongestol-leken virkelig mestrer».

Ifølge anmelderen skjer det mye, men ikke mye nytt. Heldigvis betyr ikke dette at episoden er kjedelig, tvert imot.

For det mest skuffende med episoden, er ifølge Bøe at man må vente en uke på en ny.

Sesong sju er nest siste sesong og har sju episoder.