I dag startet kafeen på Bakklandet opp med konseptet «kaffe på vent».  Daglig leder Iren Haukvik forteller at det har vært planen hele tiden etter at Annas kafé ble lagt ned.

- Jeg tenker at det viser godhet. Jeg vil ha et vennlig samfunn der vi kan dele uten å gi noe tilbake, sier hun.

Følg trd.by på Facebook

- Alle som har behov

Konseptet går ut på at en kunde kan kjøpe en valgfri kaffedrikk, og så legger de den på vent. Så kan en komme innom og spørre om en gratis kaffe.

- Alle som har behov for å få seg god kaffe kan komme innom, sier Haukvik.

Da Annas kafé drev konseptet, var det ikke all kaffen som ble hentet. Haukvik tror det ligger i at folk ikke er vant til å få ting gratis.

- Jeg vet ikke hvor høy terskelen er der. Folk har vanskeligheter for å ta, det er nytt. Jeg tror bare man må gjøre det gang på gang for å få det inn, sier hun.

Nå kan du skaffe deg billig mat fra flere restauranter i Trondheim

Donere til veldedighet

Hun har likevel en plan for hva som skal skje med kaffen som ikke blir hentet.

- Jeg tenkte at hvert år eller halvår om det ikke blir hentet, så setter jeg inn pengene til veldedige organisasjoner, sier daglig leder.

Foreløpig har det ikke vært noen innom for å kjøpe kaffe på vent, da hun ennå ikke har reklamert godt for det. Planen er å informere om det på sosiale medier og henge opp et skriv slik at folk får det med seg.

- Jeg håper og det blir en jungeltelegraf. Jeg tror det blir å spre seg uansett. Så nå begynner vi, og håper at flere kaster seg på. Alle burde gjøre det, sier hun.

Eieren bak dette stedet hevder han serverer byens beste espresso