Det melder forskere fra University of California i en ny rapport, som er publisert i Psychology of Well-Being. Det var Huffington Post som først omtalte saken.

Følg trd.by på Facebook

Dokumenterte humøret sitt

I studien fulgte forskerne 41 universitetsstudenter, derav 28 kvinner og 13 menn gjennom en vanlig uke i deres liv.

Studentene ble bedt om å dokumentere humøret sitt tre ganger hver dag ved hjelp av en app. De ble også bedt om å skrive ned hva de trodde påvirket humøret deres.

De frivillige ble også delt inn i grupper som tok en av tre typer bilder: Noen tok selfies, en gruppe tok bilder av ting som gjorde dem glad, og en annen tok bilder av noe de trodde ville gjøre en annen person glad.

Etter å ha analysert funnene, fant forskerne ut at personene som tok selfier følte seg mer selvsikre og komfortable med seg selv.

- Identitet og selvfølelse

Forskerne sier at selv om få personer var med i studien, gir det en indikasjon på at teknologien kan gi oss goder i hverdagen.

- Hvis det stemmer at selfier gir bedre selvtillitt, så kan det være fordi de for eksempel får flere profilbilder av seg selv å velge mellom. På den måten blir de kanskje mer og mer fornøyd med utseendet sitt. Det kan også ha noe med identitet og selvfølelse å gjøre, sier Berit Skog, førsteamanuensis og forsker ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, til trd.by.

Berit Skog, førsteamanuensis og forsker ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU.

Det som kommer frem i forskningen er blant de tingene Skog skal undersøke når hun fredag deltar på Researchers night på NTNU. Der skal 180 forskere og studenter ta imot ungdommer som er nysgjerring på forskning og nyskapning, og ungdommene kan delta på 15 foredrag, tre lab-ekskursjoner og 36 aktiviteter.

Skal kartlegge ungdoms medievaner

I fjor sto over 2000 ungdommer i kø for å delta på arrangementet, og det samme håper de på i år. På arrangementet skal Berit Skog spørre ungdommene om deres sosiale medier-vaner, og blant annet hvilke bilder de oftest sender av seg selv på Snapchat.

- De får spørsmål om hva slags apper de bruker og hvordan de opptrer på de ulike mediene, sier hun.

Etter Skogs undersøkelse er ferdig, vil vi kanskje få svar på om de trønderske ungdommene også får bedre selvtillitt og blir mer komfortable med seg selv når de tar selfier.

Kan du disse reglene? Dette er ikke lov på Facebook, Snapchat og Instagram.

Foto: Kristin Heggdal