Linjeforeningen for informatikkstudentene ved NTNU, Online, er mildt sagt glade i Star Wars-universet. Det hele startet da Hovedstyret i 2011 bestemte seg for å forbedre linjeforeningsopptaket.

- Daværende leder donerte da sin Darth Vader-hjem, og den står nå på linjeforeningskontoret og brukes på hvert opptak. Dette året var også temaet for fadderuka «I am your fadder», som er en klar referanse til Star Wars, sier leder i Online, Thor Håkon Bredesen til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

- Darth Vader ledet allsang

Siden den gang har mange av Onlines tradisjoner involvert Star Wars.

- Det gjorde meg egentlig veldig glad å starte på et studie, og i en linjeforening, som markant brydde seg om Star Wars, sier Bredesen.

De har ved flere anledninger fått hjelp av 501st Nordic Garrison i Trondheim for å sette en skikkelig Star Wars-stemning rundt flere av sine arrangementer.

- Sist ut var Onlines 30-årsjubileum. Da stilte 501st med Darth Vader til å lede en allsang, og stormtroopere til å eskortere konferansierene på scenen, sier lederen.

Slik så linjeforeningens medlemsblad ut i 2011. Foto: Online

- Populærkultur er viktig

På deres årlige immatrikuleringsball har det dessuten vært en tradisjon siden 2011 å spille Star Wars-sangen Imperial March som innmarsj for styret og ridderordenen til Online.

- Det er nok ikke alle av våre medlemmer som er like ihuga Star Wars-fans, men vi er en stor ansamling med nerder, og populærkultur er viktig for mange, og da kanskje spesielt Star Wars, sier han.

Sto ute i kulda fra klokken 04.45 for å få tak i Star Wars-billetter

Bredesen er selv stor Star Wars-fan og har vært det siden han var liten.

- Det varierer nok veldig hva folk liker med filmene, men for min del er det et univers det er lett å drømme seg bort i. Historien er ganske enkel, det er tross alt et eventyr satt i verdensrommet. Der det gode er veldig godt, og det onde er veldig ondt. Og så er det vel ikke å komme unna at mange nok lekte Star Wars som liten, meg inkludert, og det har gjort at interessen har vedvart, sier han.

Wendy (18) bruker alle pengene sine på Disney - i sommer fikk hun en telefon hun sent vil glemme

Leder i Online, Thor Håkon Bredesen, har vært Star Wars-fan siden han var liten. Foto: Kai T. Dragland

- En del av Onlines identitet

I år blir det andre året på rad at Online leier en kinosal for å se Star Wars.

- Akkurat nå er det nærmere 60 påmeldte, så det er nesten fullt, sier han.

Se traileren til Rogue One:

En av grunnene til at Online startet med å arrangere premierevisning av Star Wars var at de ville unngå å stresse med kø.

- Vi ville gjøre det enkelt for medlemmene våre å se Star Wars på premieredagen. Star Wars har blitt en del av Onlines identitet, vil jeg si. Og siden studentorganisasjoner har så høy gjennomstrømming av medlemmer tar det ikke lang tid fra noe blir innført til det "alltid har vært sånn". Slik føles det for meg med Star Wars og Online, sier han.

HER GIKK DET GALT: Full fyr i Star Wars-pysjamas klatret opp takrenne i Midtbyen