– Uansett hvor man tilbringer dagene, pleier mange å ta en tur ut i naturen i løpet av påska, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Norsk Friluftsliv oppfordrer alle til å benytte fridagene til å prøve nye aktiviteter sammen ute, og utforske både nye og gamle tradisjoner.

Her er deres ni tips til ting du kan gjøre ute i påska:

Pål Christensen / Stavanger Aftenblad
Privat
Bent Ramberg
GORM KALLESTAD
trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

1. Besøk en gapahuk

Finn ut hvor nærmeste gapahuk ligger, og legg turen dit. Gapahuker er ofte plassert på steder som er enkle å nå, ofte er de også tilknyttet bålplasser.

For Marianne Asphaug Strand (25, bildet) var gapahukene på vei opp Estenstadmarka en fin pitstopp, som da hun feiret sin store milepæl.

2. Tenn bål og lag appelsin-brownie

Gjør som «Eventyrgutten» John Hobberstad, og lag kjeks eller kaker på bålet. Her får du hans favorittoppskrifter og tips.

Eller hvis du vil lage noe grønnere, her er turinfluenser Julie Korneliussens tips til grønn grillmat.

3. Les påskekrim i hengekøya

Heng opp en hengekøye i naturen, ta med en spennende påskekrim, og la roen senke seg. I 2018 hadde Silje Olavesen (24, bildet) som mål å sove 100 netter ute i hengekøye.

Har du lov til å spenne opp hengekøya di overalt i Trondheim? Her får du svaret.

4. Spill påskekubb

Kubb er like morsomt nå i påska som ellers. Hva med å utfordre venner og familie til en påsketurnering?

5. Lag eggeretter ute

For mange er egg selvskrevent til frokost eller lunsj i påska. Hva med å flytte matlagingen ut? Eggerøre, omelett eller tur-quiche er enkelt å lage på primus.

6. Påskeleker

Påskeskirenn er morsomt for både barn og voksne. Er det ikke snø der dere bor, kan dere arrangere eggeløp, sekkeløp eller en morsom hinderløype ute.

7. Ta en natt ute

Det er noe spesielt med å legge seg til å sove ute i naturen. Har dere ikke telt eller hengekøye, kan dere kanskje låne?

Børge Sollie (29) sov over 100 netter i telt. Her er hans beste turtips.

8. Finn påskepynt i naturen

Gåsunger, kongler og annet fra naturen kan bli til fin bordpynt. Hva med å lage påskepynt med elementer fra naturen sammen med barna?

Lag påskepotte ved hjelp av en ballong og litt hobbygips. Deretter putter du oppi det du selv måtte ønske.

9. Ta årets første bad

Er du av den tøffe typen? Da kan påska være en super anledning til å åpne årets badesesong. Kanskje begynner du på en 150 dager lang «streak» sånn som Kamilla Nordgård (21, bildet)?

Bare husk nok varme klær og varm drikke til etterpå.

  • Men vil du helst være hjemme i sofaen, kan du finne gode tips her: