Siden fredag har 28-åringen fra Haugesund jobbet med graffitioppdraget som kan være Trøndelags største.

«Lerretet» er nemlig en 40 meter lang og fem meter høy, grå mur på baksiden av Coop Extra i Inderøy.

Lik trd.by på Facebook

Fantasilandskap

- Det er det største graffitioppdraget jeg har hatt noen gang, sier Jensen Vågen, som studerer ved Kunstakademiet i Oslo.

- Hva er motivet?

- Jeg lager et slags fantasilandskap inspirert av Inderøy. Det blir planter så store som trær, som jeg har funnet opp. Akkurat nå lager jeg sjø og tilhørende sjødyr. Jeg leker med fantasien og dette blir en psykedelisk versjon av Inderøy, sier Jensen Vågen søndag formiddag.

Det må mye spraymaling til for å dekke veggen. Foto: Leif Arne Holme

- Kjempemulighet

Mange aktører står bak graffitiprosjektet, men ideen var det Anne Kathrine Oxaal som sto for. Hun jobber som avdelingsleder i Flyndra, en vektsbedrift og tiltaksarrangør for Inderøy kommune og NAV.

- For halvannet år siden reiste det seg en stor brannmur her på Lehnhaugen, hvor vår avdeling ligger. «Oi, det var en svær sak», tenkte jeg først. Etter hvert innså jeg at dette var et kjempelerret og en kjempemulighet, sier Oxaal, som også jobber med bildekunst selv.

Frie tøyler

Det gikk over et år for å få midlene på plass til kunstprosjektet, men nå står både næringslivet og kommunen sammen om å få dette til.

- Jeg vil gjerne fremheve stiftelsen e@ internettkafé, som er samlokalisert med oss i Flyndra. Det var da de kom inn i bildet at det ble noe av dette. Og da kommunen sa ja, kom også næringslivet og ville bidra, sier Oxaal.

- Morten Jensen Vågen ble valgt til å lage graffitiveggen fordi han har vært her før og gjort en god jobb. Han har tidligere dekorert en vegg ved kafeen og inngangspartiet ved Sund folkehøgskole, fortsetter hun.

Og kunstneren har fått helt frie tøyler.

- Jeg visste at jeg skulle ha en øy eller sjø i bildet. Resten har kommet etter hvert mens jeg har malt, sier Morten Jensen Vågen.

- Hva håper du at folk får ut av graffitiveggen når den er ferdig?

- Jeg håper at det kan være et fint bidrag til Inderøy. Alt er bedre enn en grå vegg. Jeg håper folk setter pris på det, sier han.