Trd.by har vært på Ark i Kongens gate, og fått tipsene til bøkene som er perfekt å ta med seg på ferie. Bøkene passer for dem som ikke leser så mye ellers, så de er både lettleste og ikke så altfor lange.

Følg trd.by på Facebook

Vi har pratet med ansatte Julie Elmkvist Hansen (25), og hun har plukket ut seks bøker i forskjellige sjangre hun har både lest selv og som hun anbefaler videre til sommer og ferie.

Disse 3 utestedene viser hver eneste EM-kamp i sommer

1. «Fordelen ved å være veggpryd» av Stephen Chbosky

- Denne er helt fabelaktig. Boka er veldig lettlest. Det er en type bok du lett kan ta i ett jafs, eller legge fra deg og komme lett inn i igjen. Den er i en dagbok-format, og det handler om en gutt på videregående som er "veggpryd". Han sitter på utsiden og ser inn, og har lite venner. Så møter han ei jente, og blir dratt inn i hennes miljø. Det handler om å komme seg inn og gjøre noe med seg selv. Det er en litt mørk avslutning, der vi ser hvorfor han er som han er.

Disse leketøyene pakker trønderne med seg til sommerferien

2. «Odins barn» av Siri Pettersen

- Denne er kjempebra. Det er fantasy med et norrønsk preg. Historien tar sted i en annen dimensjon, og de bruker norrønske konsepter. Jenta er kjemperen i boka. Hun lærer seg hva det vil si å være i familie, og at det er greit å være annerledes. Denne boka er i en trilogi, men den kan leses kun den og.

Foto: Emma Dahle Moe

3. «Percy Jackson - Lyntyven» av Rick Riordan

- Dette er bok nummer en i den kjempebra serien. Det er litt likt Harry Potter, og den har gått som bare det. Boka starter da Percy er 12, en bok går over ett år. Jeg er godt voksen, men synes det er bra uten at det blir for ungt. Den kan absolutt anbefales. Hovedpersonen har ADHD og lese- og skrivevansker. Det er flere ganger det nevnes i boka, noe jeg synes er artig at de tar opp.

4. «Bursdagsgaven» av Sue Monk Kidd

- Dette var en av mine sommerfavoritter i fjor, og er det i år pogså. Det ser ut som en typisk dameroman, men jeg synes ikke den er det. Det handlet om sørstatene under slavetiden. Det er en hvit familie, og jenta i familien som har bursdag. Hun får en slavejente på samme alder som seg selv i bursdagsgave. De blir venner, og får et godt forhold. Da hun blir eldre forstår hun ikke hvorfor de svarte blir behandlet annerledes og er mindre verdt, og hun gjør noe med det. Det er action, og er en veldig fin oppvekstroman. Språket er ikke vanskelig, og den er dyp og emosjonell og får deg til å tenke.

5. «Huset Longbourn» av Jo Baker

- Denne boka handler om tjenestefolket fra Stolthet og fordom. Har du lest den boka, så klarer du å skjønne hva som skjer. Her er det kun tjenestefolket som er fokuset, og deres liv. Det er en veldig fin roman, og den leser du fort. Det handler litt om oppvekst, mye samhold og hvordan det er under vanskelige kår. Det er også en kjærlighetshistorie, og den er litt trist.

Foto: Emma Dahle Moe

6. «Buddha på loftet» av Julie Otsuka

- Dette er en kjempekort bok, og den kan du lett lese ut på en dag på stranden. Den er veldig finurlig skrevet, og den hopper mellom flere personer. Boken handler om japanske kvinner som blir sendt til Amerika til ektemenn. Det er ikke alle som får en så bra skjebne. Den handler om kvinner fra ulike bakgrunner, og om samfunnet de skaper i San Francisco og rasismen de møter fra de hvite amerikanerne.

Espens (25) forfatterdrøm gikk i oppfyllelse

Her er Trondheims nye turistattraksjon