Greit, vi vet at du ikke får noe stempel i passet ditt i år, men hvem liker egentlig å pakke? Bestevennene dine prøver for harde livet å lukke koffertene sine på flyplassen grytidlig om morgenen. Huff! Nei takk. Dette beviser at sommeren din hjemme er bedre allerede.

Nøkkelen er å tenke på de lyse sidene av ting, og alle aktivitetene du kan gjøre i hjembyen. Det finnes en rekke ting å velge i – du må bare jobbe litt med kreativiteten og sette pris på tingene du har akkurat her og nå. Elite Daily gir syv tips som gjør at sommeren uten dine BFFs blir bedre enn trodd.

1. Gå turer

Det er ingen tvil om at «Netflix & chill» er mest fristende etter en dag på jobb. Men hallo – hvor godt for sjela er ikke en tur i skog og mark? Eller hva med en sykkeltur? Når bestevennene dine er bortreist, prøv å utfordre deg til å gjøre nye ting. Å tilbringe tid utendørs er noe du vil sette pris på etter turen – du vil ikke angre!

2. Lær et nytt språk

Har du noen gang drømt om å lære et nytt språk? Vel, nå er tiden inne. Bestevennene dine spiser italiensk pasta og ser på flott arkitektur - men du vil bokstavelig talt være der med dem. Fra senga vil du adoptere den italienske kulturen. Er det virkelig så ille?

3. Les bøker

De siste månedene har bestått av utallige timer med pensumlesing. Nå trenger du å få leselysten tilbake. Tenk på alle de uleste bøkene i bokhylla som venter på deg. Nå er tiden for å ta frem disse, og ankomme drømmeland.

4. Arranger en Hawaii-fest

Det er liten sannsynlighet for at alle vennene dine er bortreist på samme tid. Så – arranger en fest for de som enda er hjemme. Fyll et oppblåsbart basseng i hagen, ta på dere Hawaii-skjorter og lag paraply-drinker! Husk også «tropical house» i høytalerne.

5. Besøk et bryggeri

Om du er 18 år og eldre, kan du besøke et bryggeri og utfordre smaksløkene. Bestevennene dine spiser deilig mat verden over, så nå er det bare å kose seg litt ekstra.

6. Finn frem kameraet

Noen ganger føler du FOMOen (Fear Of Missing Out) ekstra godt, og spesielt når favorittbloggerne dine poserer fremfor et palmetre på Bali. Nå er det din tur til å fylle Instagram-feeden med #content. Ta frem kameraet og bruk god tid på å lære hvordan du bruker det.

7. Grill med familien

Fyr opp grillen! Burgere, pølser i brød, grønsaker på grillspyd og all potetsalaten innimellom: NAM! Dette er en gyllen mulighet til å tilbringe kvalitetstid med søsknene dine. Dere alle blir eldre, og kan kanskje ikke se hverandre så ofte som før. Få med foreldrene deres på monopol eller krokket. Dette kan gjøre sommeren til en deilig og avslappende tid, med gode og hyggelige minner <3