Matbilder har for lengst gått fra kult, via irriterende, til hverdagsnytt på sosiale medier. Under hashtagger som #foodporn#nomnom og #foodgasm kan man finne underholdning for hele bussturer til jobb, eller de 45 minuttene på forelesning hvor du egentlig burde ha tatt notater (men skippertak senere er jo gøy, da).

Lik trd.by på Facebook

Her har du fem Facebook-sider som vil gi deg enda litt distraksjon i hverdagen. You're welcome!

Tasty

Den beste, mest avhengighetsskapende først. Tasty er et produkt fra prokrastineringsekspertene ved Buzzfeed, og er et så erkeamerikansk produkt at det vil tyte cheddarost ut av ørene dine etter ti minutter. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Tasty legger ut videoer på et minutt eller mindre med en steg for steg-guide til å lage de mest fantastiske rettene. Fansen har med jevne mellomrom etterspurt en litt mindre kalori-rik utgave, men vi liker glutenoverdosen. Tasty er siden for folk som syns det er helt greit med ekstra ost på ostepizzaen.

Rosanna Pansino aka. Nerdy Nummies

Youtube-dronning Rosanna Pansino, damen bak Youtube-kanalen Nerdy Nummies, er også aktiv på Facebook, og deler videoer og oppskrifter for å virkeliggjøre alle dine nerdete drømmer.

For hvem har vel ikke lyst på BB-8 cakepops til Star Wars-maratonet, pizza formet som Captain Americas sverd, eller White Walker-drink? Vi er ikke helt sikre på om vi hadde klart å lage halvparten av maten hun viser frem, men får mer enn nok underholdning av videosnuttene hennes.

Gemma Stafford's Bigger Bolder Baking

Gemma Stafford er kokk og matblogger, og bruker Facebook-siden sin til å dele videoer og oppskrifter som kan mette enhver preferanse: glutenfritt, glutenfullt, brød, sunne men søte desserter, og kaker i alle farger og fasonger.

Våre favoritter er forøvrig kopp-oppskriftene hennes. Prinsippet er enkelt: putt ingredienser i en kopp og lag matmagi i en mikrobølgeovn. For eksempel mikrobølgeovn-pizza eller mikrobølgeovn-kake. Vi sier som Ole Brumm: Ja takk, begge deler!

Sweet Ambs

Er du av typen som liker kaker mer enn noe annet? Pynt news feed-en din med kaker dekorert som julelys, Mt. Fuji, snødekket skog, isbjørner, pandabjørner, iskrem, sminkesaker og champagneglass. Amber, dama bak Sweet Ambs, er konditor og reiser jorda rundt for å lære folk å dekorere kaker.

Vi er fornøyde så lenge vi får se videoene hennes, og er ganske sikre på at kakepynting er langt vanskeligere enn det hun får det til å se ut som!

Apropos søt: Her er noen kjempegode og sunne retter du kan lage med søtpotet

Bacon is Yummly

Yummly har flere sider på Facebook, men vår favoritt er siden som er dedikert til retter som inneholder bacon. Sjokoladecookies med bacon? Digg. Ost og bacon-pasta? Ja takk!

- Hvis jeg har 10 biter bacon og du tar en; hva har du da? Et svart øye.

Bon appétit!

Vi spiser for mye salt: Her er de verste saltbombene

Denne saken ble først publisert 19.01.2016