- Er det der Luna the Berner, har flere spurt når vi har vært på tur i marka, ler Annette Lill Hauge (24).

Følg trd.by på Facebook

Luna har nemlig sin egen Instagram-profil. Der knuser hun matmor Hauge med over 20 000 følgere på kontoen @luna.the.berner.

- Det er artig å se hvor langt man kan komme med Instagram, sier hun.

Laget Instagram da Luna var tre måneder

Hauge er over gjennomsnittet glad i hunder. Helt siden barneskolen har hun ønsket seg en hund av rasen Berner Sennen. I fjor sommer fikk hun det. Da Luna var tre måneder laget hun en Instagram-konto for hunden sin, og siden det har følgertallet stadig vokst.

- Jeg fikk veldig fort følgere etter at det passerte 10 000. Før det hadde jeg ikke noe mål med Instagram, men når det ble så mye følgere satte jeg meg et mål om å passere 20 000, forteller 24-åringen som nå har fått 21 000 følgere.

Overveldende respons

Hauge prøver å henge med i Instagram-verdenen, og legger ut bilder med dagens hashtag. Tirsdag er det #tonguesouttuesday og på torsdag er det #throwbackthursday. Her bruker hun å legge ut bilder fra Luna da hun var liten valp. I tillegg når hun ut til flere folk ved å bruke hashtagger og å tagge folk.

- Responsen på kontoen har vært overveldende. Folk kommenterer på bildene og sender meg private meldinger. Det er veldig gøy med Instagram, uten at det tar helt over, forteller hunde-eieren.

Følgere fra hele verden

Luna har følgere fra over hele verden på Instagram. Det har blitt en slags sosial "hunde-Instagram". Siden det ikke er så mange hunde-profiler i Norge enda, når de ut til flere ved å skrive på engelsk. Hauge har gjort det slik at det er Luna som kommuniserer via Instagram til følgerne.

- Det er hundene som kommenterer på bildene til hverandre, ikke eierne. Luna finner på mye tull, og hun forteller hvordan hun føler seg, ler 24-åringen.

Kvalitet over kvantitet

Hauge prøver å holde en viss kvalitet over bildene, og ikke legge ut for mye av det samme. Selv er hun fotograf, og derfor blir en del av bildene tatt med kamera. Men ofte legger hun ut bilder tatt med telefonen.

- Jeg bruker ikke særlig lang tid på å legge ut bilder. Når jeg tar med telefonen går det mye fortere, men tar jeg med kamera må jeg laste det inn og redigere det, forteller hundeeieren.

Her de fem beste redigeringsappene.

Triks for å ta bilder

24-åringen har lært hunden sin mange triks, og det hjelper på når hun skal ta bilder. Å holde frem en godbit funker alltid bra, og da er det lettere å få Luna til å se i kamera. I tillegg hjelper det på at hun er sosial og lærer fort.

- Også er hun jo verdens fineste hund, smiler Hauge.