- Vi har merket en god interesse for kassen vår. Vi startet ganske rolig her i Rogaland så så vi at interessen var stor, så vi tok det videre til Oslo fra starten av januar. Etter det har vi bestemt oss for å utvide til Bergen og Trondheim, da vi har fått forespørsel rundt omkring, sier Frode Amdal i nettmat.no.

Følg trd.by på Facebook

- Fått mye forespørsler

Det er de tre guttene Frode Amdal, Tobias Bergo og Thomas Bergo som startet opp konseptet. Visjonen er å tilby lokale råvarer fra Rogaland. Maten kan enten leveres rett på døra, eller hentes fra de. De startet med kasser komponert av kokk Stian Gjertsen Iversen. Etter hvert tok de kontakt med Mari Hult bak vegetarbloggen.

- I utgangspunktet fikk vi mye forespørsler om vegetarmat. Så fikk vi et møte med Mari Hult, og da bestemte vi oss for at dette kan vi gjøre. Vi likte Mari og Mari likte oss, sier Amdal.

ERNÆRINGSFYSIOLOG: - Nesten umulig å spise sunt i Trondheim.

Konseptet i Trondheim vil bli likt slik det er i Rogaland og Oslo. Maten blir sendt fra Rogaland, og vil bli levert på døra på søndager.

- Vi ønsker å ha kortreist mat her ifra. Så foreløpig kommer vi til å gjøre det slik, sier han.

Vegansk mat

Maten i kassen er kun vegansk, som betyr uten noen form for animalske produkter. Stikkordene er grønnsaker og belgfrukter.

- Det er en god blanding av alt egentlig. Tofu, linser, bønner, kikerter og mye grønnsaker. I kassen får du mat for tre dager som er middag for to personer, så vi prøver å varierer maten litt, sier Amdal.

Han legger vekt på at det ikke er kun vegetarianere som bestiller vegetarkassen, de har oppdaget at flere folk kjøper den.

- Vi er veldig spente på å se hvordan det blir mottatt i Trondheim. Vi har fått noen tilbakemeldinger som sier at de gleder seg til at vi skal sende, så vi får nesten bare vente å se, sier Amdal.