Anniken Gaka Tronstad er opprinnelig fra Trondheim, men bor for tiden i Santa Barbara i California. Dit flyttet hun for to år siden for å studere bachelor i Media og kommunikasjon, noe som har gått veldig bra. Hun har kun fått toppkarakterer i alle fag.

Følg trd.by på Facebook

5-6 timer om dagen

24-åringen forteller at det har tatt mye tid og ståpåvilje for å oppnå A i alle fag. da hun dro til USA for to år siden hadde hun 3 i engelsk, og hadde som mål å stå i alle fag det første året.

- Men etter hvert fant jeg ut at jeg kunne oppnå A-ere om jeg bare ville. Så jeg satte meg ned i ufattelig mange timer hver dag og pugget og skreiv helt til jeg fikk det til, sier hun.

Tronstad sendte inn stilene sine først av alle, slik at lærerne kunne se på den og hun kunne rette opp i feile sine og levere på nytt. Hun bruker rundt 5-6 timer på å jobbe med skole hver dag.

- Slik holdt jeg på helt til jeg fikk A. Så jeg erfarte at alt er mulig om man bare vil. Jeg hadde karakter 3 og 4 på VGS, og ingen trodde på meg da jeg sa at jeg fikk A. For det var liksom ikke meg. Folk trodde alltid jeg var den blonde, dumme. Så det var ufattelig godt å vise at de tok feil, sier hun.

Ville motbevise det folk trodde

24-åringen forteller at hun er veldig sta, og når hun bestemmer seg for noe gir hun ikke opp før målet er nådd. Hun fikk motivasjon til å motbevise alle som ikke hadde troen på henne.

- Jeg ville for en gangs skyld føle meg best i noe, og var lei av at folk trodde jeg ikke kunne gjøre det bra på skolen. Jeg tenkte også på hvor ufattelig moro det ville være å ringe hjem for å fortelle hvor bra jeg gjør det, sier hun.

NTNU er for gavmilde med toppkarakterene

Anniken liker å planlegge morsomme ting i helgene for å motivere seg selv med skolearbeidet. Foto: Privat

Siden hun bor i California, er det selvfølgelig mye spennende å finne på. Derfor bruker hun å sette av helger til roadtrips og andre morsomme ting, for å holde motivasjonen oppe.

- Det er alltid fint å ha noe å se fram tid. Uten det hadde det nok vært umulig, sier Tronstad.

Lone (19) bor i New York - kjæresten bor i Norge. Slik takler de det

- Det har formet meg som person

Hun forteller at fagene er annerledes. Klassene er mindre, og man må delta aktivt for å få gode karakterer. De blir sett mer på som en elev, noe Tronstad mener er fint om man er usikker på språket og kulturen.

- Amerikanerne er mer åpen og vennlig enn de fleste nordmenn. Man blir mer motivert til å gjøre det bra når man har så mange fine mennesker som mer enn gjerne vil hjelpe deg om du føler deg «stuck», sier hun, som også blogger om livet i California.

24-åringen har alltid hatt en drøm om å bo i USA, og California hørtes mest riktig ut for henne. Hun reiste alene, og angrer ikke et sekund.

- Ved å reise alene blir man nødt til å stifte nye bekjentskap og lære seg å kjenn kulturen og språket. Det har formet meg som person, gjort meg sterk og modig. Nå føler jeg at jeg kan klare alt, forteller Tronstad.

Rekordmange nordmenn studerer i utlandet