Lik trd.by på Facebook

1. Munkholmen

En klassiker på varme sommerdager er det gamle klosteret ute i Trondheimsfjorden. Båten dit går fra Ravnkloa hver halvtime i sommerhalvåret, og vel ute på holmen kan en nyte både god mat og vakre badesteder. Og blir det litt i overkant hett i solsteiken kan Munkholmen også friste med omvisninger hver time for de historieinteresserte.

2. Korsvika

Foto: Birger Løfaldli

Vil du bade uten å måtte ta båten kan en tur til Korsvika være løsningen. Stranden ligger på vestsiden av Ladehalvøya, og er et populært badested som er godt egnet for barn. Ved stranden er det også lekeplass, ballplass og store gressplener for både lek og soling.

3. Marinen

Foto: OLE MARTIN WOLD

Ingenting sier sommer i Trondheim som halvnakne mennesker som ligger spredt utover Marinen. På plenen mellom Erkebispegården og Nidelva kan du gjøre alt fra å sløve i solen til å grille litt sommermat eller leke med en frisbee eller en ball.

4. Dragvoll

Og om vanlig frisbee-lek i finværet ikke er nok; hva med å sjekke ut en av byens frisbeegolf-baner? Det er tre av dem i Trondheim, men den i området rundt NTNU på Dragvoll er nok den mest komplette. De to andre ligger på Øya og Othilienborg.

5. Gløshaugen

Foto: Therese Alice Sanne, Adresseavisen

Nedenfor NTNU på Gløshaugen ligger Høyskoleparken, og denne egner seg godt som en pit-stop på vei inn eller ut fra Midtbyen, spesielt om en vil ha en liten solpause. Det er en sentral park med rikelig med trær som skjermer for solen på varme dager. For det er jo deilig å sløve i skyggen, som en av Trøndelags store sønner stadig synger. På andre siden av universitetsområdet ligger Dødens Dal der de litt mer aktive kan leke seg på både fotball-, volleyball- og basketbaner.

6. Bakklandet

Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Gågate, vakker trehusbebyggelse og uteservering. En trenger strengt tatt ikke si noe mer om Trondheims kanskje mest idylliske strøk.

7. Solsiden

Foto: OLE MARTIN WOLD

Gamle Trondhjems Mekaniske Værksted var nok ikke et yndet sted å kose seg en solfylt ettermiddag, men da Solsiden åpnet på det samme området strømmet folk til. De femten årene senteret har eksistert er det nok ikke mange finværsdagene der det har vært enkelt å få seg en sitteplass på uteserveringen, i hvert fall ikke når det begynner å nærme seg lunsj- eller middagstid. Og skulle du ikke få plass på uteserveringen er det ikke mange meterne til nærmeste gressflekk, enten den er bak Dokkhuset eller enda noen meter i retning Bakke Bru.

8. Ila

Foto: ? IVAR MØLSKNES

Vil du kose deg i en park litt utenfor sentrum? Da er det bare å bevege seg vestover fra torget mot Ila. Etter ti minutters gange får du Skansenparken på høyre side med utsikt mot småbåthavnen og Trondheimsfjorden. Et par minutter senere dukker Ilaparken opp med fontener og benker en kan slappe av på, og enda et par minutter senere dukker Iladalen park opp. Der kan en slappe av i rolige omgivelser, med suset fra Ilelva i bakgrunnen.

9. Torvet

Foto: Morten Antonsen

En kommer ikke unna Torvet i Trondheim når en først snakker om steder å nyte finværet på, og når solen en sjelden gang titter frem slipper du også å se på klokken mens du nyter softisen. Det er bare å følge med skyggen til Olav Tryggvason. Peker den ned Munkegata er det midt på dagen, peker den mot Nidarosdomen er det kanskje på tide å dra hjem. I hvert fall om en skal tidlig opp på fredag.

10. Gråkallen

Foto: KIM NYGÅRD, Adresseavisen

Og vi har selvsagt ikke glemt de som liker friluftsliv. Enten du er av den spreke typen som parkerer nede ved Ferista, eller du kjører opp til Skistua og tar de siste meterne derfra til fots, er Gråkallen et fint mål for enhver fottur eller sykkeltur, kanskje spesielt på en dag som dette. Som en ekstra bonus får du også en av byens fineste utsikter, utsikten ut over hele Trondheim.