En kjapp titt på prislappene på Rema 1000 viser en klar prisforskjell på produktene. Vanlig Grandiosa selges for 41,40 kr, imens Grandiosa uten paprika selges for 47,90 kr.

Hva kan være årsaken? Har Stabburet ansatt folk til å sitte å plukke av paprikaen kanskje, er det derfor den koster mer?

Rema 1000 er de eneste som selger varianten, derfor bestemmer de prisen selv. Foto: magnus nødland skogedal

Følg trd.by på Facebook

- Skal ha den laveste prisen

- Vi ansetter ikke folk for å plukke av paprika, vi lar bare være å legge den på, sier kommunikasjonssjef Bjørn Brennskaug i Stabburet.

Han opplyser og om at det ikke er de som setter prisen, det gjør nemlig butikkene selv. Så hvem er det som selger Grandiosa både med og uten paprika? Faktisk bare Rema 1000!

- Vi er veldig preget av en daglig priskrig, og Rema 1000 skal ha den laveste prisen. På grunn av hvordan markedet er får man slike utslag som dette, sier salgssjef Karianne Danielsen Torvund i Rema 1000 Region Sør.

Grandiosa uten paprika ble først lansert i 2009, men ble relansert i 2016. Foto: Magnus Nødland Skogedal

BYENS FEITESTE? Denne pizzaen veier 1,7 kilo og er dekket med åtte burgere

Fjerner for hånd

Altså, det er mer konkurranse om den originale Grandiosaen, derfor har den lavere pris. Grandiosa uten paprika selges bare av Rema 1000, dermed kan de sette prisen selv.

- Det kan være priskrig på de rareste ting, men vi ser at Grandiosa er en populær vare, og dermed blir den også presset på pris, sier Danielsen Torvund.

Men er det noen større forskjell på produktene?

- Uten paprika får jo pizzaen en annen smak. Mange fjerner paprikaen for hånd, og da er det fortsatt igjen noe av smaken fra dem. Så det å plukke av paprika fra Grandiosaen gir en annen smak enn om du spiser en Grandiosa som er laget uten paprika, sier Brennskaug i Stabburet.

Det selges rundt 10 millioner vanlige Grandiosaer i året. Foto: ntb scanpix

- Har dere fått mange spørsmål om prisforskjellen tidligere?

- Nei, men vi har veldig engasjerte forbrukere. Alle har en mening om Grandiosaen skal spises med eller uten paprika. For noen er det jo nesten en sport å ta av paprikaen, sier Brennskaug.

VI SPISER FOR MYE SALT: Dette er de verste saltbombene