Starten på året er høysesong på nettdatingfronten, og spesielt januar er den beste måneden for dating på nett.

Statistikk fra datingnettsiden Match.com det siste halvåret av 2017 avslører også hva norske menn og kvinner ser etter i jakten på en ny parter, skriver de i en pressemelding.

Rune søker Kristin

Det viser seg at tradisjonelle, norske navn topper navnestatisikken over mest brukte «nicks». Øverst på listen finner vi Rune og Bjørn blant menn, og Kristin og Linda blant kvinner. Og det er nok rimelig å anta at dette er brukernes virkelige navn.

Både «Rune» og «Kristin» skal helst være sensitiv, pålitelig og morsom – dette er karaktertrekk som topper ønskelisten for begge kjønn. Mest attraktiv er også en partner som er glad i friluftsliv og som setter pris på å spise ute.

– Såkalte «myke verdier» er viktigere for nordmenn enn egenskaper som eventyrlyst, selvsikkerhet eller generøsitet. Og det er interessant å merke seg at menn og kvinner er samstemte her, sier Linnéa Rinäs hos Match.com.

Jobb ingen hindring

Ifølge tallene til Match, ser det også ut som om myten om at status er tiltrekkende står for fall. For selv om norske datere har tydelige ønsker når gjelder personlighet og fritidsaktiviteter, spiller jobb mindre rolle. Majoriteten har nemlig ingen preferanser når det gjelder kjæresteemnets valg av yrke.

– Det er gledelig å se at utdanning og jobb betyr lite når vi ser etter en ny partner. Samtidig ser vi fortsatt at blant de som faktisk har preferanser, så scorer leger, tannleger og veterinærer høyest. Så det er nok fortsatt slik visse yrker har en egen tiltrekningskraft, sier Rinäs.

Gentlemen prefer blondes

Noen myter står seg fremdeles. Forestillingen om at kvinner vil ha høye, mørke menn og at menn ønsker blonde og blåøyde kvinner blir faktisk bekreftet av statistikken. «Rune» skal nemlig aller helst ha mørkt brunt hår og blå øyne, mens «Kristin» skal være blond og blåøyd.