- Det er en konkurranse, og det er realitybasert. Men det er ikke akkurat Paradise Hotel, så verdigheten er intakt, sier Marius Svaleng Andresen.

Lik trd.by på Facebook

Mannen med Instagramnavnet @lekestove skal de neste ukene konkurrere om å ta de beste mobilbildene i NRK-serien «Mobilfotografene». Programmet har premiere i kveld, og foruten Svaleng Andresen sørger Marthe Brox Aune (@marthebrox) og Hanne Jonassen (@hannejonas) for at tre av seks deltakere er fra Trondheim.

Hanne Jonassen (øverst til venstre), Marius Svaleng Andresen og Marthe Brox Aune fra Trondheim er tre av seks deltakere i NRK-serien "Mobilfotografene". Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles/NRK

Mange trøndere

- Det er ganske trøndertungt, men det er jo bare artig, sier Svaleng Andresen, som to ganger tidligere er blitt anbefalt av Instagram som en person man bør følge.

Marthe Brox Aune sa «haha, jeg skal ikke på tv», da hun så annonsen i fjor sommer. Men tanken om å sende søknad lå i bakhodet etter hvert som hun mobilknipset seg gjennom ferien. Så dermed ble en kjapp søknad med to bilder sendt inn. Noen uker senere kom telefonen fra NRK.

- Ganske overraskende og ganske gøy. Jeg har storkost meg med både foran og bak kamera, sier 22-åringen.

I hver av de åtte programmene får de seks mobilfotografene oppgaver de skal løse med sin egen telefon. Deltakerne blir satt i situasjoner som mange kan kjenne seg igjen i. Som for eksempel å ta bilder av uforutsigbare objekter som barn og dyr, ta gode portretter og ta originale bilder av naturen.

Relevante tema

Ifølge prosjektleder Ingerid Nordstrand er målet med serien at alle som ser på skal bli inspirert, og få tips og råd som gjør bildene deres bedre enn før.

- Hvert program har tema som er relevant for de bildene folk flest tar. I hver episode kommer en ny dommer som er ekspert på den type fotomotiv som er ukens tema. Den personen gir oppgaver som deltakerne skal løse innenfor ganske kort tidsfrist. Alt av forarbeid og etterarbeid gjøres med telefonen, og dommeren evaluerer bildene, forklarer Nordstrand.

Det kåres én vinner i hvert program. Ingen taper, og ingen må ut før Magnum-fotograf og hoveddommer Jonas Bendiksen kommer mot slutten av serien, og plukker ut to finalister.

Vinneren får foto-reise og utstilling av sine egne bilder på rådhusplassen i Oslo. Programleder er Misgina Ghebremeskel.

PS: Sendestart klokka 22.15 på NRK1.