Lisa Vaagland (16), student.

Hva har du på deg?

- Alt er vintage. Har ikke helt kontroll på hvilket merke alt er fra siden det er vintage. Men jeg har på meg sko fra Dr. Martens, sokker fra Adidas og ellers er resten av antrekket vintage. Skjorta kjøpte jeg på UFF i Oslo, både jakka og buksa er fra Fretex.

Sebastian (18): - Hvis man skal sammenligne stilen i Trondheim med andre byer er den ganske kjedelig

Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Siden jeg kjøper mye vintage har jeg nok litt retro stil. Retro og mye farger, jeg er veldig glad i farger!

Er du opptatt av mote?

- Ja. Det blir nesten slik at jeg ser på det som en kunstform, jeg er glad i å uttrykke meg gjennom mote. Jeg vil gjerne få frem at jeg er glad, det har jeg prøvd på i dag også med gul bukse.

Hva synes du om stilen til folk i Trondheim?

- Folk er jo veldig glade i å være komfortable her i byen, så det blir en del gode klær. En typisk trønder har på seg dongeribukse, en t-skjorte av noe slag og kanskje en cardigan.

Clara Hermanns (16), student.

Hva har du på deg?

- Sko fra Converse, mom-jeans fra Carlings og crop-top fra BikBok og jakke fra Pepe Jeans. Beltet mitt er kjøpt i Spania men jeg husker ikke hvor. Solbrillene mine er fra Monki og de kjøpte jeg nå nettopp.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Til vanlig er jeg nok litt sånn streetstyle. Jeg vet ikke helt, men jeg elsker jeans. Bare det å ha på jeans, jakke og joggesko synes jeg er kult. Å holde det lit enkelt, kanskje.

Er du opptatt av mote?

- Jeg er ganske opptatt av mote. Det gir meg mye mot i hverdagen, det å se litt fin ut. Det får fram identiteten min litt føler jeg.

Nå setter internasjonale merker Trondheim på kartet

Hva synes du om stilen til folk i Trondheim?

- Jeg liker den ganske godt. Men jeg må si at folk kler seg ganske likt. Og med det mener jeg at alle har samme type jeans, samme skjørt og sånt.

Johannes Engen Granås (25), barnehageansatt og musiker.

Hva har du på deg?

- I dag har jeg på meg en svart bukse som jeg har kjøpt i Australia faktisk, men den er lagd i Bangladesh. Skoene mine kjøpte jeg nå nylig på Trondheim Torg, de er fra Converse. Skjorta mi er fra Levis, den fikk jeg av en kompis fordi han aldri brukte den. Skinnjakka mi er fra Dressmann.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

- Jeg har litt lyst til å skille meg ut. Siden jeg er musiker vil jeg kanskje at det skal komme frem, aller helst vil jeg gå rundt med gitaren hele tiden.

Er du opptatt av mote?

- Jeg bryr meg om hva jeg har på meg, men jeg vet ikke om det er mote da. Jeg vil at kjæresten min skal synes jeg ser bra ut. Neida, jeg bryr meg om det fordi jeg vil ikke se helt vanlig ut og bli en i mengden, som sagt vil jeg skille meg litt ut. Føler jeg greier det, mest på grunn av håret da. Fordi det er rart.

Hva synes du om stilen til folk i Trondheim?

- Det er jo mye artig, men så er det også veldig mye kjedelig. Det blir mange sånne mørkeblå ”halvveis” boblejakker, det har alle. Alle har tøybukse og alle har hvit t-skjorte. Det blir litt for lite 70-talls, etter min mening.

SJEKK SELMAS MOTETIPS:   - Det er ikke kult å følge trender