Sommerferien er i gang, og sola titter fram i ny og ne. Mange velger å kjøre lett sminke på dagtid, og heller kjøre på med ekstra på kveldstid. Andre liker å ha full pakke både dag og kveld.

Følg trd.by på Facebook

Fuktighet og glød

Trd.by har pratet med Instagram-dronning Helene Nygård. Med sine nesten 300.000 følgere og i tillegg egen sminkekonto, får hun ofte spørsmål om sminke og trender. Hun er i tillegg utdannet hudpleier, og har en hobby for sminke og skjønnhet, men legger vekt på at hun ikke er profesjonell.

- Jeg får oftest spørsmål om huden min. Det viktigste for den er selvfølgelig å få fuktighet. Rens huden, bruk en god fuktighetskrem og gjerne fuktighetsmaske et par ganger i uka, mener hun.

Nygård mener det viktigste for henne i sommer er huden. Den skal være godt fuktet og ha en fin glød. Hun har smalet seg noen favoritter for årstiden.

- Mine topp tre favoritter er Youngblod mineral foundation, glow kit fra Anastasia Beverly Hills og Brow Wiz fra samme merke. Det er mine absolutte "må ha" i sommer, forteller hun.

- Folk er litt over det

Den kjente Instagrammeren mener de største trendene er at det skal være naturlig og med fokus på glød. Nygård liker selv å holde det enkelt:

- Jeg bruker gjerne å ha naturlige, nude lepper, gylden hud og naturlige bryn og litt mascara. Fregner er også populært som aldri før, sier hun.

Hun tror noe av grunnen til at det nå skal være så enkelt og naturlig i sminkeveien, er for at det i lang tid har vært populært med tung sminke.

- Det har lenge vært in med contour, falske vipper og eyebrows on «fleek», så folk er litt over det, sier Nygård.

Instagrammeren mener likevel det går an å kjøre litt ekstra på med mer sminke på kveldstid, men at det kan være lurt å ha fokus på enten øyne eller lepper så det ikke blir for mye.

- Jeg liker å ta på meg litt ekstra eyeliner eller litt mørkere øyenskygge til kvelds og fest med en nude leppestift, sier hun.

Sjekk Insta-Andrea sin drastiske stilforandring

Over 33 millioner har sett Cecilies sminkevideoer