Linn Marie Foldnes Lunde (18), Antika Vihovde (19) og Øyvind André Olsen (20) går på reiselivslinjen ved Bakketun folkehøgskole i Verdal. De har fått en skoleoppgave som går ut på å reise så langt som mulig på seks dager, helt uten penger.

- Vi har vel egentlig ikke fått noen beskrivelse av hva målet med oppgaven er, jeg tror det er det vi skal finne ut underveis, sier Linn Marie til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Får ikke haike

Gruppen satser på å reise langs vestkysten mellom Trondheim og Kristiansand, og målet er å besøke så mange kommuner som mulig.

- Vi har fått 150 kroner for å ha noe å starte med, men ellers får vi ikke bruke noen av våre egne penger, sier hun.

De tre elevene starter ferden lørdag morgen, og da er det første målet å komme seg til Trondheim.

- Vi får ikke lov til å haike, så vi er avhengig av buss og tog. Det koster over 100 kroner for en togbillett, så vi har foreløpig ikke råd til å komme oss dit. Heldigvis kjenner vi folk i Trondheim som vi eventuelt kan overnatte hos, sier Linn Marie.

Robin (21) var med i kampen om å få reise til Mars, men hvordan har det gått?

- Kan bli ukomfortabelt

For å klare å komme seg til Kristiansand er elvene avhengig av donasjoner fra folk, og de er nødt til å tjene penger selv.

- Vi satser på å bo hos familier eller kanskje andre folkehøgskoler. Men vi er også vant til å sove ute under åpen himmel, men det kan bli veldig kaldt nå i november, sier hun.

Gjengen tror det blir uvant å skulle spørre ukjente om hjelp og penger.

- Det kan bli ukomfortabelt, sier 18-åringen.

- Kommer dere til å prøve dere som gatemusikanter for å tjene penger?

- Må vi så må vi, tenker jeg, sier hun.

Håper på hjelp fra buss- og tog-selskaper

Selv om det virker som en krevende og vanskelig oppgave, har elevene tro på at de skal komme seg til Kristiansand.

- Bare vi får hjelp av busselskaper og lignende, uten dem blir det vanskelig for da må vi jobbe mye på dagen for å ha råd til billetter, sier hun.