Studenter fra Effektiv Altruisme-bevegelsen har levd tre dager under den internasjonale fattigdomsgrensa, noe som tilsvarer cirka 15 kroner om dagen. En av de er Johannes Terjeson Bangum fra NTNU i Trondheim. Maten han har spist har bestått av ris, pasta, havregryn og tunfisk. Bangum har spist mye kneipp med syltetøy, ris med tacokrydder og spaghetti med hakkede tomater.

Følg trd.by på Facebook

- Man sulter jo ikke, men det er litt kjip mat. Jeg spiser ikke noe kjøtt og ferske grønnsaker, eller drikker kaffe. Det er for dyrt, forteller han.

Samlet inn over 22 000

Grunnen er at de ønsker å sette fokus på at over 800 millioner mennesker lever på den lille summen hver dag. I tillegg har de brukt dagene på å samle inn penger til en bistandsorganisasjoner kalt Deworm The World, som behandler barn for parasittsykdommer.

- På tre dager har vi samlet inn 22 000 kroner! Det er både venner og familie som har gitt. Målet var egentlig rundt 15 000, så dette er veldig bra, sier han.

Den største utfordringen han har hatt i løpet av disse dagene er konsentrasjonen. På onsdag måtte han til slutt dra hjem fra lesesalen for å spise. I dag er siste dagen til Johannes, og han gleder seg til å spise vanlig mat igjen.

- Det har gått sånn passe bra. I går måtte jeg hjem da blodsukkeret var litt lavt. Jeg hadde bare spist kneippbrød og syltetøy, og det er det ikke så mye næring i. Da dro jeg hjem og spiste resten av pastarestene fra dagen før, sier han.

Trondheimsjenta Emilie (20) vil bruke livet sitt på å hjelpe flyktninger.

Tankevekker

Bangum mener det har vært en tankevekker å se hvor mye mat man får for 15 kroner. Han forstår at de som lever slik hver dag ikke sulter, men at de sikkert har en del mangelsykdommer.

- Man spiser veldig ensformig, så det jeg spiser til vanlig er mye diggere. Det er en veldig stor forskjell, sier han.

Bangum tror nok ikke at han kommer til å leve på kun 15 kroner dagen fremover. Han har likevel blitt veldig bevisst på prisen på mat, og kommer sikkert til å kjøpe en del billig mat.

- Jeg tror heldigvis at jeg kan gå tilbake til å spise sånn som jeg gjorde, men jeg tror folk har godt av å kjenne litt på det. Når 800 millioner mennesker lever slik hver dag bør det være en tankevekker, sier han.

Slik får du litt grønnere samvittighet i hverdagen.

Disse NTNU-studentene skal reise rundt i Europa - uten å bruke én krone.