For å lage retter det vanligvis brukes egg i, tipser Hult om at du kan bruke kikertmel, silketofu, vanlig tofu og svart salt.

– Alle fire får du kjøpt i asiatiske matvarebutikker, men det svarte saltet er ikke så viktig helt ærlig. Det er kun for å gi den siste svovellukta og særegne smaken til "eggene", mener bloggeren.

Her er hennes beste oppskrifter til påskematen og dessert, helt fritt for egg og andre animalske ingredienser:

1. Kikertomelett med tomatsalsa

Denne omeletten er laget helt uten egg! Foto: Mari Hult

Dette er en vegansk omelett, altså helt uten egg eller andre animalske ingredienser. Her er egget byttet ut med kikertmel.

– Du kan variere grønnsakene etter hva du har hjemme, ifølge Hult.

Her finner du oppskriften og framgangsmåte.

2. Søtpotetquiche

Søtpotetquiche med silketofu. Foto: Mari Hult

I denne retten er det brukt silketofu i stedet for egg, da det gir den rette konsistensen. Mye krydder er også brukt for å få rett smak, sier Hult.

Søtpotetquiche lages etter denne oppskriften.

3. Frittata

Fritatta, en blanding av spansk og italiensk omelett. Foto: Mari Hult

En blanding av en spansk og italiensk omelett, med en røre basert på silketofu. Oppi er det spinat og poteter, forklarer Mari.

Her finner du oppskriften.

4. Nøttestek med hvitløk og rosmarin

Nøttestek som et alternativ til lammelår. Foto: Mari Hult

En nøttestek fylt med masse nøtter, som navnet tilsier, og urter og mye grønnsaker.

– Med masse rosmarin og hvitløk smaker denne kjempegodt av påske, skriver Mari.

Denne serveres gjerne med dampede grønnsaker, gratinerte poteter og saus, ifølge vegetarbloggen. Få hele oppskriften her.

5. Arme riddere med appelsinkrem

Arme riddere med appelsinkrem, for skikkelig påskesmak, mener Hult. Foto: Mari Hult

– Dette er min favorittmåte å bruke opp halvgammelt brød på (og det blir det litt av på hytta vanligvis). Ekstra påskesmak med appelsin i kremen, forklarer Hult.

Her finner du oppskrift og framgangsmåte på veganske arme riddere.

6. Appelsinkake

Sjokolade og appelsinkake Foto: Mari Hult

Dette er en kake med sjokolade og appelsin, toppet med melisglasur og kandiserte appelsinskiver, skriver Hult.

Den er god, søt, frisk, saftig og fyldig kake, mener vegetarbloggen. Om ikke alt spises med en gang, kan restene settes i kjøleskapet noen dager.

Oppskrift og framgangsmåte ser du her.

7. Sjokolade- og appelsinsplittcupcakes

- Sjokolade og appelsin er nemlig ikke bare gode hver for seg, de blir faktisk enda bedre sammen, mener Hult Foto: Mari Hult

– Her har jeg brukt en ganske ordinær oppskrift på sjokoladecupcakes, og tilsatt appelsinsaft og revet skall. Glasuren deler jeg i to: En med kakaosmak, en med mer appelsin, skriver Hult.

Dette er cupcakes helt uten egg eller meierismør. I stedet er de erstattet med rapsolje og eplesidereddik blandet i soyamelk, som gjør den tykk. Glasuren er laget av vegansk margarin, melis, kakao og appelsin.

Her finner du oppskriften.

Skal du erstatte egg i bakst og desserter? Prøv disse tipsene til Mari:

  • Banan og eplemos i fruktkaker

  • Revne gulrøtter, søtpoteter, gresskar og squash binder og gjør kaker saftige

  • Kikertlake i marengs og makroner

  • Havrekrem, soyakrem, silketofu og kokoskrem i mousse og glasurer

  • Linfrø for liming

  • Maisstivelse, bakepulver og kikertmel for binding

  • Bakepulver og natron for heving

  • Kikertmel og silketofu for å gjøre bakst saftig

  • Soyamelk + eddik eller sitronsaft i tørre kaker

Denne artikkelen er publisert hos Trd.by tidligere, men deles på nytt til glede for nye lesere.