12.desember arrangerer FAU ved Ila skole et kartsalg. Der skal gamle skolekart og undervisningsplansjer selges unna, etter en heftig opprydning av både loft og kjeller i skolelokalene.

Lik trd.by på Facebook

Og det er slett ikke noe upopulær greie. Til når har rundt 4000 mennesker sagt at de er interessert i arrangementet, og på Facebook-arrangementet snakkes det om horder av samlere som skal innta skolen denne dagen.

- Det gikk over all forventning. Vi la det ut på Facebook fordi vi vil at flest mulig skal komme og kjøpe kartene, men at så mange var interessert var vi ikke klar over. Da blir det rift over kartene, sier Simon Lund Eikrem, på vegne av FAU på Ila skole.

Ila i Oslo..?

Litt over 300 ulike kart og plansjer skal selges denne formiddagen, og i kassene ligger det klart kart helt tilbake til 1950. Men Lund Eikrem tror at en liten forvikling med stedsnavn kan være noe av årsaken til at arrangementet tar av på Facebook.

- Da vi la det ut først, var det ikke presisert at det er Ila skole i Trondheim. Dermed trodde nok noen at det var Ila skole i Oslo. Men nå er det presisert godt, så da tenker jeg at de fleste har fått det med seg.

- Tror du likevel at det kommer mange?

- Ja, hvis man skal ta Facebook i betraktning, så tror jeg det. Det virker som om gamle kart og plansjer er i vinden interiørmessig, og det er nok mange som kunne tenke seg noe unikt å henge på veggen. Det kjenner jeg meg igjen i selv.

Hva med en liten mental reise til Polynesia gjennom dette gamle kartet? Foto: Privat

Student og sliter med kronisk tynn lommebok? Slik holder studielånet ut måneden

Vil ikke bære de tilbake

Med 4000 i kø utenfor skolen denne lørdagen, kan det bli rift og skattene fra loftet på skolen.

- Hvis 4000 kommer, blir det ikke kart til alle.  Men vi har mye forskjellig så jeg tror alle kan finner noe de liker. Også er det vel noen som kjenner igjen disse kartene fra sin egen skoletid, og det er jo ekstra gøy.

Flere av disse gamle plansjene selges også under kartsalget. Foto: Privat

FAU ved skolen har sammen med skoleledelsen og Trondheim kommune sikret at kartene ikke skal brukes igjen, eller burde henge på et museum.

- Det er jo en fin måte å få inn litt penger på, og det meste ligger bare og støver ned ellers. Det er fryktelig gøy at så mange er interessert, så da håper jeg at alt blir solgt sånn at vi slipper å bære alt opp på loftet på skolen igjen, sier Lund Eikrem.

Liker du gamle ting? I denne brygga blir suksessen fra Bryggerekka bruktmarked i sommer videreført.