Hittil har ikke sommeren i Trondheim bydd på så veldig mye langvarig perioder med sol, og det ser heller ikke ut til å komme med det første.

For mens stort sett alle andre klager over det labre sommerværet, finnes det noen som øyner håp når paraplyen blir dratt fram. Til tross for mangel på varme solstråler, har mange solstudioer i Trondheim har hatt strålende omsetning de siste månedene.

Lik trd.by på Facebook

- Hvis man sammenligner mai, juni og juli i år med samme periode i år, snakker vi om en økning på over det dobbelte i antall besøkende, forteller Ivar Cyvin, daglig leder på Insane Sun i Prinsens gate, og Sun Chaser.

Været styrer

Cyvin ser helt klart en sammenheng mellom været og antall betalende kunder på sine sentre.

Insane Sun har doblet omsetningen fra i fjor. Foto: Privat

- De dagene det har vært fint vær har vi hatt en kraftig dupp i omsetningen, men de dagene gråværet er her går det raskt opp igjen. Været og besøkende henger i aller høyeste grad sammen, mener Cyvin, som slett ikke ser mørkt på mørke skyer i horisonten.

- Dårlig vær plager ikke meg så mye, nei.

Også eierne av Brun og Blid sine tre senter i Trondheim, på Solsiden, Byåsen og Tempe, tjener håver inn på det dårlige været.

- Vi har en økning på 62 prosent i omsetning i forhold til sommermånedene i fjor. For oss er det en ganske ekstrem økning, sier Thorbjørn Frantzen, direktør i Brun og Blid.

Liker regnværet

Han mener også at været er en klar faktor for trøndernes iver etter solkabinene.

- Været styrer egentlig alt om sommeren. Det er jo den perioden i løpet av året folk tar mest sol, og er det dårlig vær skyter besøkstallet rask i været. Vi merker også en lignende økning andre steder i Norge, sier Frantzen.

Også han smiler som en sol når meteorologene melder lavtrykk.

- Vi blir ikke så veldig lei oss for regn og gråvær, det er stort sett gode nyheter for oss i denne bransjen, sier Frantzen.

I solstudioene i Trondheim strømmer kundene på. Foto: Steinar Fugelsøy