I fjor ble Vegan Fair arrangert for første gang i fjor. Det er en vegansk festival i Trondheim, der det kun blir servert vegansk mat. I år blir det enda større enn fjoråret. I år arrangeres den 23. april på Verkstedhallen på Svartlamoen.

Følg trd.by på Facebook

- Vi håper at vi får 30 boder i år, mot 20 i fjor, forteller arrangør Emma Jarvis. Mat fra Hagen, Lush, Scent, NOAH og Norsk Vegansamfunn er noen av dem som kommer på årets festival.

Snart kan du få vegetarmat levert på døra i Trondheim.

Tilbud for alle

Hun forteller videre at de planlegger å bygge suksessen fra 2015 og utvide programmet. I tillegg til flere boder, vil det også bli et bredere foredragsprogram.

- Vi vil ha praktiske verksted, moteshow, kokkekurs, kinosone og aktivitet for barn. Vi vil vise at veganisme ikke bare handler om mat, men også klær, sminke og andre produkter, sier Jarvis, og forteller videre:

- Trondheim Vegan Fair skal ha et tilbud for alle, derfor planlegger vi å ha verkstedet, praktiske oppgaver og kunstprosjekter for barn også. Etter moteshowet blir det en kinosone hvor vi skal vise filmer som handler om dyrs rettigheter, miljø, helse og veganisme, sier arrangøren.

Forskning: Dette skader miljøet mest.

Etterfest på DIGS

Det vil i tillegg bli workshops, og der får du se blant annet Sally Renshaw som startet "Vegan Norway", og Christian Klockner fra NTNU som skal prate om veganisme og miljø.

- Det må være en måte vi kan alle jobbe sammen for å bekjempe mishandling og vold mot dyr. Selv om vi har ulike måter å gjøre det på, er det målet til alle, skriver Renshaw om sitt foredrag.

Matkurs står også på årets plan, og både Mat fra Hagen og Ingrid Helena fra veganslife.com skal lære trøndere å lage vegansk mat. Ingrid lager maten til dengronnekassa.no.

Etter festivalen er over, vil det bli etterfest på DIGS. Her jobbes det med å finne et grøntetende band til å underholde.

- Vi jobber med å få veganere til å spille på etterfesten. Vi diskuterer med The Tuts, men det er ikke bekreftet enda, sier Jarvis.

Dette er filmen som får unge til å droppe kjøtt.