Det Norske Mikrobruseri lanserer tre nye bruser i Trondheim på fredag. Det er en ingefærbrus med sichuanpepper, blåbær- og myntebrus og bringebær og lakris.

- Brusene inneholder mindre sukker for smakens skyld, som gjør at råvarene vi bruker kommer godt fram. Vi har en ingrediensliste våre oldeforeldre vil kunne identifisert ned til hver minste detalj, sier Johansen.

Følg trd.by på Facebook

Lansering

Prouktene er laget på Røros bryggeri, og er derfor kortreist. Noen av råvarene er også lokale, som bringebær fra Geiranger. Det er laget brus på Røros siden tidlig 1900-tallet.

- Det toppmoderne bryggeriet har gjort at vi kan lage et produkt med god holdbarhet, uten bruk av tilsetningsstoffene som man vanligvis finner i brus, forteller Johansen

Foto: Privat

15. juli skal de ha lansering på Mathall Trondheim, der det også vil ære mulig å prøvesmake brusene.

- Vi synes det er skikkelig stas å kunne presentere produktet sammen med så mange andre gode lokalproduserte matvarer, sier han.

- Brusen vi alltid har ønsket

Brusen er laget i samarbeid med bryggeriet på Røros og Cielo i Trondheim, Johansen forteller at arbeidet med å lage brusen har vært spennende. Den skal bli solgt over hele Trondheim, men først og fremst gjennom Cielo sine utsalgssteder.

- Vi sitter nå med den brusen som vi selv alltid har ønsket at var tilgjengelig på markedet. Ikke for søt, derfor tilpasset voksne ganer, og full av gode ingredienser og de næringsstoffene som det fører med, sånn at man ikke trenger å ha dårlig samvittighet for at man tar seg en brus i sommervarmen, sier han.

Skal du drikke i helga? Gjør det med god samvittighet!

Det Norske Mikrobruseri ble startet av Johansen i 2014, etter en mangeårig interesse for ølbrygging. Det var først da han gikk inn i et samarbeid med Cielo Sjokoladefabrikk at brusen virkelig fikk bein å gå på.

I sommer kan du drikke blå vin på vors