Bloggeren Pilotfrue skrev at fitness bør forbys i Norge. Det reagerer trønderske fitness-utøvere og bloggere sterkt på.

Lik trd.by på Facebook

«Det burde bli forbudt å stille i bikinifitness i Norge. Maken til dårlige forbilder skal du lete lenge etter. Jeg vet ikke med dere, men jeg har forsatt til gode å se at noen blir helt friske og får et normalt forhold til mat igjen etter å ha stilt i bikinifitness». Det skrev Julianne Nilsen, bak bloggen Pilotfrue, i et innlegg tirsdag.

Pilotfrue er på topplisten blant norske bloggere, og hun er selv utdannet personlig trener. I sitt innlegg argumentet hun for at fitness ikke er så sunt som utøverne selv skal ha det til, og hevder at utøvere ikke er et godt forbilde for unge jenter. Hele innlegget til Julianne Nilsen kan du lese her.

- Sverter sporten

Hennes kritikk har ikke falt i god jord hos fitness-miljøet i Trondheim.

- Jeg synes det er synd og trist at noen som åpenbart ikke har inngående kunnskap om sporten uttaler seg på en sånn måte. Det er med på å sverte sporten og skaper et uriktig bilde, mener 24 år gamle Nathalie Marie Dahl Naalsund fra Trondheim.

Hun har deltatt i NM i bodyfitness, og har holdt på med sporten i tre år. På sin egen blogg har hun kommet med et tilsvar på Pilotfrues kritikk, som hun mener ikke holder mål.

- Når hun samler alle fitnessutøvene under ett og sier at det vi gjør ikke er forsvarlig, reagerer jeg. For å være med på fitness må du gjennom et laguttak som tilsier at man kan komme i sceneform på en helsemessig forsvarlig måte. Jeg vet også veldig godt hva jeg prater om da jeg snart er er ferdig med en bachelor i ernæring, sier Naalsund.

Det er ikke første gang at Nathalie snakker om kritikk i fitness. Hun har tidligere blitt kalt stygg på grunn av dette bildet.

- Noen kan selvfølgelig slite litt i etterkant

Også Nora Mathisen, bak bloggen FitnessNora, har kastet seg inn i debatten. I dag har den høygravide PT-en skrevet et blogginnlegg der hun kommer med svar til Pilotfrue.

- Det er lov å være kritisk til fitness, men å være så bastant, så svart/hvitt synes jeg ikke er greit. For hvordan kan man kalle tusenvis av jenter en aldri har møtt for dårlige forbilder, selv om vi har stilt i bikinifitness? skriver Mathisen på bloggen sin.

Mathisen trekker også frem noen negative aspekter ved idretten sin.

- Noen kan selvfølgelig slite litt i etterkant, som jeg selv har gjort tidligere. Fitness er ikke en idrett for alle - men det gjelder også alle andre idretter, skriver Mathisen.

Nora har tidligere sagt til trd.by at hun akter å trene helt til fødestua.

Hun skriver videre hun ikke har deltatt i konkurranser på over to år, men hun har lyst til å delta i Athletic Fitness i fremtiden.

- Det kommer jeg til å gjøre med hodet hevet høyt, uten en eneste tanke om at jeg er et dårlig forbilde av den grunn, skriver Mathisen.

Trd.by har forsøkt å kontakte Nora Mathisen, uten å lyktes.

- Jeg står for det jeg har skrevet

Trd.by har snakket med Julianne Nilsen, og hun sier hun står for det hun har skrevet i innlegget på bloggen.

- Jeg er ingen ekspert på området, men jeg er utdannet personlig trener og føler jeg kan en god del om dette. Jeg synes fortsatt at fitnessutøvere blir dårlige forbilder for unge, på samme måte som jeg mener catwalk-modeller også er det, sier Nilsen.

- Mener du fortsatt at sporten bør forbys?

- Man kan ikke forby alt som ikke er bra, men jeg synes at det burde vært mye strengere regler for å delta i en sport som i mine øyne er usunn, sier Nilsen.