Under utrullingen av forrige oppdatering av iOS til iPhone kunne man gjennom den innebygde fanen som heter «helse», finne en helt ny funksjon.

Lik trd.by på Facebook

For du vet folk som har lagret sine nærmeste pårørende under navnet «ICE» (In Case of Emergency)? Det gjøres for at helsepersonell i en nødsituasjon skal kjapt kunne finne fram til riktig person å kontakte om det skjer deg noe. Men nå for tiden, hvor de fleste har både kode- og fingeravtrykklås på telefonen, hjelper det ikke. Sånn ble «Medical ID» født.

Ved å taste inne dine medisinske opplysninger, som nærmeste pårørende, eventuelle medisiner og allergier, har Apple funnet en løsning som ikke krever at ukjente må ha din kode. Selv på en låst telefon kan disse opplysningene vises om man vet hva man leter etter.

Interessert i mer iPhone-nytt? Er du riktig uheldig kan du være rammet av dette problemet.

Sik fungerer «Medical ID»:

1. På din iPhone har du en innebygd «app» som heter helse.

2. Åpner du den får du opp et gitt antall faner nederst. Helt til høyre har du noe som heter «nødinfo».

3.Her fyller du inn all nødvendig informasjon som navn på nærmeste pårørende, blodtype, medisiner, kjente sykdommer, høyde og vekt. Her kan du også velge om informasjonen skal vises på låst skjerm, og det er jo hele poenget med funksjonen.

4. Her kommer du til det smarte! Når telefonen din er låst, kan vedkommende gå inn på tastaturet og trykke «nødsituasjon». Dette trenger du selvsagt ikke kode til.

5.Helt nederst til venstre finner du fanen «nødinfo», og vips, så dukker alle opplysningene opp. Smart, ikke sant? Og potensielt livreddende.

Hvis du har iPhone kan neppe denne nyheten redde livet ditt, men gjøre SMS-ene dine litt morsommere.