Frivillighet er i vinden som aldri før, og både festivaler og organisasjoner etterlyser stadig frivillige for å få det til å gå rundt. Frivilligansvarlig på Pstereofestivalen, Guro Furunes Pettersen, forteller at de frivillige på Pstereo er en viktig ressurs de er avhengig av for å skape festivalen.

- Jeg tror frivilligheten tilfører Pstereo og festivaler generelt noe spesielt. De frivillige bringer med seg et helt unikt engasjement og er utrolig gode ambassadører for Pstereo. Festivalen hadde aldri vært det samme uten dem, mener hun.

Følg trd.by på Facebook

700 frivillige

I år er det cirka 700 frivillige som skal være med å skape årets Pstereofestival. Pågangen har vært ekstra stor i år, nå har de rundt 300 stykker som står på venteliste for å jobbe som frivillig.

- Dette er første året vi opplever en så stor pågang. Selv om vi har hatt venteliste tidligere, har vi aldri hatt så mange på lista før. Vi er utrolig privilegerte siden så mange flotte folk vil være med å skape Pstereo sammen med oss, sier hun.

Etter fjorårets festival hadde Pstereo en frivilligundersøkelse. Der svarte over 90 prosent at de ønsket å være frivillig på Pstereo igjen.

- Det er jo bare helt utrolig flott! Jeg tror flere og flere opplever det å være frivillig som noe veldig positivt. Man er med på å skape noe sammen med andre, og får en helt egen tilhørighet til det man jobber med. Man føler et eierskap til festivalen, en «jeg var med på å bygge det her» følelse, og den tror jeg er viktig, sier Pettersen.

- Bredt spekter

Det er mange oppgaver som frivillig på Pstereo, men de største er likevel bar, opp- og nedrigging og vertskap. Det er også mindre grupper som «psykkelhotellvert» og fotoautomatverter for eksempel.

- Det er et bredt spekter av oppgaver man kan gjøre som frivillig på Pstereo, forteller hun.