I forbindelse med helgas «Hendelser på Nyhavna» skal det arrangeres bruktmarked. Det blir dog litt annerledes enn andre bruktmarked, for her skal det verken selges fra boder eller telt, men fra bagasjerommet på stasjonsvogner.

Følg trd.by på Facebook

Arrangørene fikk ideene fra andre storbyer i Europa som har drevet med denne typen bruktmarked før. Det har vært en stor suksess i England, USA og andre steder i verden, forteller Nadja Sahbegovic, prosjektleder i En blå tråd.

- Vi har hatt superbra erfaring med Bryggerekka Bruktmarked i Kjøpmannsgata, og byens borgere og kommunen er veldig opptatt av gjenbruk. Derfor er det artig å prøve det på Nyhavna, som har en skala som i dag tåler biler, forteller Sahbegovic.

Kjøper du klær hos disse, er størrelsen på plagget bevisst klippet vekk

- Spesielt konsept

Hver person får to parkeringsplasser å rigge seg utover, og de som vil kan bare breie seg utover med campingbord, stoler og det de måtte ønske.

- Det er et litt spesielt konsept som ikke har vært i Trondheim før. I utgangspunktet er det veldig praktisk med stasjonsvogn. De som selger kan bare kjøre fronten mot veggen, åpne bagasjerommet og ha en liten butikk baki der, sier Brandsegg.

Hun forteller at det fortsatt er noen ledige plasser igjen. De har også gitt tillatelse til studenter som kan gå sammen og selge.

- Det er mange studenter som skal pakke hyblene sine og dra hjem, da kan de selge her, sier hun.

Dette bruktmarkedet ble en enorm suksess

Rundt 70 arrangement

Det er Trondheim kommunes byutviklingsprosjekt En blå tråd, fakultet for arkitektur og billedkunst på NTNU og Cirka Teater som arrangerer ”Hendelser på Nyhavna” den 11. juni. 2016. Dette er for å sjekke mulighetene til utvikling på Nyhavna.

Det er rundt 70 arrangement hele denne dagen, ifølge Brandsegg. Blant annet vil det bli pole dance-kurs, kampsport, kunst, foredrag og mer.

- Det er kjempemye spennende. Både teater, konserter, kunstutstillinger og historiske utstillinger. I tillegg skal det være en human knitting machine, der flere står og strikker sammen, sier hun.

Slik får du litt grønnere samvittighet i hverdagen

Overrasket

Dagen er til for å sette fokus på kvalitetene på Nyhavna. Arrangør forteller at det er mange kulturarbeidsplasser på den siden, og de selv ble overrasket da de begynte å planlegge.

- Ikke alle navoene visste om hverandre engang. Vi vil bevisstgjøre byens befolkning om hvor fint det er. Det er fine bygg, nærhet til sjøen og mange fine solnedganger. En helt egen greie, sier hun.

10 ting du GARANTERT har i heimen